Helsingin poliisisoittokunta

Helsingin ja Tukholman poliisisoittokuntien yhteiskonsertti Tukholmassa

Jaa

Suomen ja Ruotsin poliisiylijohtajien tapaaminen huipentuu Helsingin ja Tukholman poliisisoittokuntien kautta aikojen ensimmäiseen yhteiskonserttiin Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa 20.9.2024.

Vasemmalta: ylikapellimestari Sami Ruusuvuori, solisti Maria Ylipää ja ylikapellimestari Anders Söderkvist
Vasemmalta: ylikapellimestari Sami Ruusuvuori, solisti Maria Ylipää ja ylikapellimestari Anders Söderkvist Kuva: Helsingin poliisilaitos

Konsertin solistina esiintyy molemmissa maissa tunnetuksi tullut muusikko ja näyttelijä Maria Ylipää, joka tulkitsee ikivihreitä teoksia kuten ”Du Måste Finnas”, ”Myrskyluodon Maija”, ”Sininen uni” ja ”Höstvisa”.  Orkestereita johtavat ylikapellimestarit Sami Ruusuvuori ja Anders Söderkvist.

– Konsertin nimi Bästa vänner korostaa Ruotsin ja Suomen poliisien tiivistä yhteistyötä. Symbolisesti konsertin nimi tuo myös esiin Myrskyluodon Maijan ja Duvemålan Kristinan kautta vahvojen naisten elämäntarinoita näissä kahdessa naapurimaassa. Illan kantaesityksenä kuullaan Helsingin poliisisoittokunnan tilaussävellys Jean Sibeliuksen tyttärentyttären pojalta, Lauri Porralta. Konsertti päätetään Sibeliuksen ”Finlandiaan” 80 soittajan esittämänä, kertoo Helsingin poliisisoittokunnan intendentti Lassi Ikäheimo.

Tukholman alueen poliisisoittokunta – Polisens Musikkår Region Stokcholm on perustettu vuonna 1908. Nykyään orkesteri koostuu poliisin ja oikeuslaitoksen työntekijöistä, eläkkeellä olevista ammattimuusikoista ja kokeneista harrastajista.

Helsingin poliisisoittokunta perustettiin vuonna 1947 edistämään poliisin ja kansalaisten välistä vuorovaikutusta. Helsingin poliisisoittokunta on nykyään sinfoninen ammattipuhallinorkesteri, jossa työskentelee 43 muusikkoa. Osa heistä toimii myös liikennepoliisin tehtävissä. Valistuskonsertit lapsille ja nuorille ovat keskeinen osa orkesterin toimintaa, jota täydentävät myös erilaiset pienyhtyeet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vasemmalta: ylikapellimestari Sami Ruusuvuori, solisti Maria Ylipää ja ylikapellimestari Anders Söderkvist
Vasemmalta: ylikapellimestari Sami Ruusuvuori, solisti Maria Ylipää ja ylikapellimestari Anders Söderkvist
Kuva: Helsingin poliisilaitos
Lataa
Solisti Maria Ylipää
Solisti Maria Ylipää
Juliana Harkki Saa käyttää mediassa kuvaajan nimen mainitsemalla.
Lataa

Linkit

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin poliisisoittokunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye