Kymenlaakson hyvinvointialue

Kouvolan päivystys jatkuu – hyvinvointialue kiittää kaikkia toimijoita

Jaa

Kouvolan yöpäivystyksen jatkuminen on otettu Kymenlaakson hyvinvointialueella vastaan tervetulleena uutisena. Kouvolassa vastaanotetaan ja hoidetaan päivystyksen potilaita näin ollen myös 1.10.2025 jälkeen.

Ilmakuva Ratamokeskuksesta ja sen parkkialueesta vehreän maiseman keskellä.
Ratamokeskuksen ympärivuorokautista päivystystä puolusti laaja joukko toimijoita. Kymenlaakson hyvinvointialue

Mahdollisesti päivystyksen ja laajemmin Ratamokeskuksen muuhun ympärivuorokautiseen toimintaan tulevat vaikutukset tarkentuvat myöhemmin, kun terveydenhuoltolain muutokset ovat saaneet lopullisen muotonsa.

– Tärkein asia, eli Kouvolan yöpäivystyksen jatkuminen ja laboratorio- ja kuvantamistutkimusten saatavuus on nyt varmistunut. Näiden jatkuminen turvaa myös Ratamokeskuksen vuodeosastojen ja Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan toimintaa, tiivistää tilannetta johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

– Lisäksi yhtenä merkittävänä asiana on, että Kouvolan päivystyksen osuus aivoverenkiertohäiriöiden hoitoketjussa jatkuu.

Hyvinvointialue sai varsinaisen hallituksen esitysluonnoksen terveydenhuoltolain muutoksista ministerin tiedotustilaisuuden jälkeisellä viikolla. Esitys pitää sisällään esitysluonnokset lain muutoksista sekä merkittävästi perusteluja muutoksille.

– Perehdymme hyvinvointialueella nyt tähän viimeiseen esitysluonnokseen, ja teemme sitten sen perusteella vaikutusten arviointia sekä mahdollisten tarvittavien toimintatapamuutosten suunnittelua ja valmistelua. Laki astuu voimaan lokakuun alusta vuonna 2025, joten meillä on hyvin tähän aikaa, kertoo hyvinvointialuejohtaja Harri Hagman.

– Kun konkretia alkaa selvitä meille, niin viestimme asiasta aktiivisesti niin asukkaille kuin omalle henkilöstöllemme.

Tämän hetken arvion mukaan ei kuitenkaan olisi merkittävästi näkyviä vaikutuksia Kouvolan päivystyksessä hoidettaville potilaille.

– Tavoite on, että potilaille Kouvolan päivystyksen toiminta näyttäytyy pitkälti samanlaisena kuin nytkin, sanoo akuuttipalvelujen tulosaluejohtaja Kimmo Salmio.

Aluehallitukselta kiitokset Kymenlaakson laajuiselle edunvalvonnalle

Aluehallitus kävi Kouvolan päivystyksen ajankohtaisimman tilanteen läpi 10.9. kokouksessaan. Aluehallitus kiitteli laajaa kymenlaaksolaisten toimijoiden joukkoa, joka asettui puolustamaan Kouvolan ympärivuorokautisen päivystyksen merkitystä sekä alueelle että laajemmin koko maalle.

– Tämä asian takana olivat kaikki, niin alueemme päättäjät, kunnat ja muut alueellamme toimivat viranomaiset, kuten poliisi ja puolustusvoimat, koulutustoimijat, järjestöt, mutta ennen kaikkea asukkaamme. Yhteinen työ ja voima oli suunnaton ja lopputulos sen mukainen. Haluan kiittää jokaista toimijaa! Tältä pohjalta meidän on hyvä jatkaa kymenlaaksolaisten yhteisten asioiden parissa myös tulevaisuudessa, kiittelee aluehallituksen puheenjohtaja Nina Brask.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ilmakuva Ratamokeskuksesta ja sen parkkialueesta vehreän maiseman keskellä.
Ratamokeskuksen ympärivuorokautista päivystystä puolusti laaja joukko toimijoita.
Kymenlaakson hyvinvointialue
Lataa

Kymenlaakson hyvinvointialue

Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye