Fliiga

Salibandyhistoriaa Nurmijärvellä – Emma Itänen yksin kaikkien aikojen ottelukärkeen

Jaa

Nurmijärvellä tehtiin kauden avauksessa salibandyhistoriaa, kun SB-Pron Emma Itänen pelasi 360. runkosarjaottelunsa siirtyen yksin kaikkien aikojen ottelutilaston kärkeen. Tähän saakka hän oli jakanut kärkipaikan Katriina Saarisen kanssa.

Vuonna 1988 syntynyt Emma Itänen aloitti pääsarjauransa 2005 Tiikereissä, ja hän on edustanut liigassa myös SB Vantaata, PSS:ää, M-Teamia sekä vuodesta 2016 alkaen SB-Prota. Palkintokaapissa on kaksi Suomen mestaruutta ja kaksi liigahopeaa.

Viime kauden sarjan hännillä virunut Koovee oli kuitenkin epäkohtelias juhlavieras ja vei kauden avauspisteet mukanaan Tampereelle 7–4-voitolla. Vielä toisen erän aluksi SB-Pron Veronika Kopecka kavensi tilanteeksi 3-4, mutta sitten Tuulia Aho ja kolmannessa erässä Emmiina Hapuoja laukoivat vieraat karkumatkalle. Voittajien tehokkain oli kolme maalia syöttänyt Senni Mustakoski.

FBC Loisto päätti viime kauden voittamalla pronssiottelun kaksinumeroisin lukemin, ja tänään turkulaiset jatkoivat siitä kaatamalla kolmen vuoden takaisen mestarin PSS:n sen kotikaukalossa 10-0. Ensimmäiset 14 minuuttia tahkottiin maaleitta, mutta sitten Loisto mätti kolme maalia runsaassa kahdessa minuutissa. Laura Pakarinen laukoi illan maaleista viisi, Noora Isomäki merkkautti 1+3 ja maalitilinsä liigassa heti debyytissään avannut Leea Kaisti 1+2. Jade Junkkarin nollapeli irtosi yhdeksällä torjunnalla, kun kollega Arla Salo venyi PSS:n maalissa pallon tielle 28 kertaa.

Viime kauden nelonen SSRA aloitti kautensa kaatamalla vieraissa SaiPan 4-3. Viivi KettunenLiinu Koivisto ja Sanni Uimarihuhta laukoivat oululaisille nopean kolmen maalin johdon ja Uimarihuhta kolmannessa erässä vielä 4-1, mutta loppu uuttui jännittäväksi, kun Veera Lokka kavensi vielä kahdesti kotijoukkueelle. Kuudella viittä vastaan syntynyt 3-4 jäi kuitenkin viimeiseksi onnistumiseksi.

ÅIF löi kotonaan Welhot lopulta 4-2. Annika Hautojärvi laukoi avauserän loppuhetkillä sipoolaiset 2–1-johtoon, ja toisessa erässä Aada Heikkinen iski jo 3-1. Anna Järvelä nosti Welhot päätöserässä vielä maalin päähän, mutta pyristelyn lopetti Noona Björkmanin osuma tyhjään verkkoon.

Kotivoittoon kykeni myös EräViikingit kaatamalla O2-Jyväskylän 4-1. Pinja Suhosen lahjamaali ja tshekkivahvistus Katerina Vachudovan vapaalyöntiosuma toivat kotijoukkueelle kahden maalin etumatkan, ja toisessa Anni Räisänen osui etukulmaan jo 3-0. Vierailta hylättiin yksi maali, ja Janella Järvisen rangaistuslaukauksen pilasi pallon lavasta ryöstänyt maalivahti Saskia Ormak, mutta lopulta Järvinen vapautti Sanni Kolin kaventamaan. Heti seuraavassa vaihdossa puolustaja Jasmiina Järvinen linkosi kuitenkin takakulmaan loppunumerot.

Sarja jatkuu sunnuntaina ottelulla EräViikingit–Welhot.