Basam Books

Trumpin jatkuva vetovoima: Syvästi jakautuneen Amerikan analyysi professorin silmin

Jaa

"Trumpin Amerikka - Yhdysvallat kulttuurisotien taistelukenttänä" on professori Markku Ruotsilan ajankohtainen kirja, joka käsittelee Trumpin presidenttikauden vaikutuksia ja Yhdysvaltojen kulttuurisia jakolinjoja. Kirja tarjoaa syvällisen analyysin ajankohtaisista ilmiöistä, kuten maahanmuutosta, rasismista ja oikeistopopulismin noususta.

Mikä selittää Donald Trumpin jatkuvan vetovoiman? Miksi Trumpia ja hänen politiikkaansa samalla inhotaan ja pelätään niin intohimoisesti? Miksi Yhdysvalloista on tullut äärimmäisen syvästi jakautunut, sisällissodan kynnyksellä hoippuva kansakunta, jossa puolet kansalaisista kokee Trumpin ainoaksi toivokseen - ja toiset pitävät häntä kannattajineen kaiken hyvän ja edistyksellisen suurimpana uhkana.

Trumpista on tullut itseään suurempi symboli ja ukkosenjohdatin, jonka kautta käsitellään kaikkia oman aikamme suuria kysymyksiä - maahanmuutosta, rasismista, oikeistopopulismin noususta ja demokratian tilasta sananvapauden, oikeusvaltion, markkinatalouden ja kansainvälisen järjestyksen tulevaisuuteen. 

Trumpin Amerikka on uusimpaan tutkimustietoon pohjaava, vertaansa hakeva tietopaketti Trumpin presidenttikaudesta jälkimaininkeineen sekä analyysi siitä, mitä Yhdysvalloissa on oikeasti tapahtumassa. Maata raastavissa kulttuuri- ja arvosodissa ottavat yhteen kaksi hyvin erilaista ”pyhien arvojen” kokoelmaa eli käsitystä ihmisarvoisesta elämästä ja hyvän yhteiskunnan luonteesta. Arvoista, tunteista, uskosta ja identiteeteistä on tullut ensisijaisia jakolinjan kummallakin puolella, ja niiden pohjalta käydään lakkaamatonta ja raastavaa taistelua yhteiskunnallisesta ylivallasta. Sama polarisaatio on käynnissä muuallakin, joten Trumpin Amerikan ymmärtäminen auttaa varautumaan tulevaan myös sen rajojen ulkopuolella, mukaan lukien Suomessa. 

Kirjan kirjoittaja, Suomen johtaviin Yhdysvaltain-asiantuntijoihin kuuluva Markku Ruotsila on dosentti Helsingin ja Tampereen yliopistoissa sekä LCC International Universityn professori, joka on väitellyt tohtoriksi Cambridgen yliopistosta ja toiminut tutkijana myös Oxfordin, New Yorkin ja Stanfordin yliopistoissa. Hänen aiempiin teoksiinsa kuuluvat muun muassa Sydänmaiden kapina (2018), Fighting Fundamentalist (2016), Uskonnollinen vasemmisto Yhdysvalloissa (2014) ja Yhdysvaltain kristillinen oikeisto (2008).

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet: Anita Salo

anita@basambooks.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anita SaloViestintävastaavaBasam Books Oy

Viestintä, sosiaalinen media, tiedotteet, arvostelukappaleet

anita@basambooks.fi

Kuvat

KuvaTapio
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Miten kohdata lasten ilmasto- ja ympäristötunteet? Uutuuskirja "IIK! Iso A tuli taloon" avaa keskustelun kodeissa ja kouluissa16.9.2024 08:15:00 EEST | Tiedote

Miksi keskustelu ilmastoahdistuksesta keskittyy nuoriin, ja miksi kirjallisuudessa on vielä vähän tarinoita, jotka käsittelevät lasten ympäristötunteita? Entä kuinka selittää pienelle koululaiselle globaaleja ympäristöhaasteita lisäämättä huolta ja ahdistusta? Näihin kysymyksiin pureutuu rohkeasti kirjailija Piia Heikkinen uudessa lastenkirjassaan “IIK! Iso A tuli taloon”.

"Huikea elämäkerta paljastaa Jiddu Krishnamurtin syvällisen ajattelun ja ainutlaatuisen elämänpolun"4.7.2024 08:22:00 EEST | Tiedote

"Krishnamurtin elämäkerta" on nyt saatavilla ensimmäistä kertaa Suomeksi. Teos kuvaa tarkkaan Jiddu Krishnamurtin elämää ja ajatuksia. Teos on ainoa "virallinen" elämäkerta; tiivistelmä kolmesta teoksesta, joista kaksi ilmestyi Krishnamurtin vielä eläessä. Kirjan on kirjoittanut Mary Lutyens, joka tunsi Krishnamurtin yli 70 vuoden ajan. Hän valottaa teoksessa myös Krishnamurtin yksityiselämää. Teoksen on suomentanut Antti Immonen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye