Fliiga

Turku pysyy mustavalkoisena, OLS:lle dramaattinen avausvoitto jatkoajalla

Jaa

Turku pysyy edelleen mustavalkoisena, kun TPS aloitti kautensa F-liigassa kaatamalla paikallisottelussa FBC Turun 9-3. Sunnuntain toisessa pelissä OLS avasi pistetilinsä kaatamalla kotonaan Happeen jatkoajalla 6-5.

Kupittaan avauserä näki vain yhden maalin Pyry Kauppisen syötön pomppiessa kahden FBC-pelaajan kautta heidän omaan verkkoonsa. Toisen puolivälissä Nikolas Laaksonen nosti haastajan tasoihin, mutta TPS ratkoi pelin vielä ennen toista taukoa. Lauri Eloluoto venytti verkkoa Jens Beijarin takana kahdesti, ja välissä Eetu Lehtonen osui FBC-puolustuksen lahjapallosta. FBC kavensi päätösjaksolla kahdesti, mutta ero vain kasvoi TPS:n latoessa erään peräti viisi osumaa. Lauri Eloluodon päivän tehot olivat 2+2, ja Pyry Kauppisen linko lisäsi lukemia kolmesti.

Oulussa lähdettiin päätöserään tasalukemista 4-4 kotijoukkueen noustua tilanteesta 0-3, ja Timi Kotka vei Happeen vielä kerran johtoon. Aapo Rantaniemen tasoitettua erän puolivälissä oli loppu silkkaa draamaa, kun Olli Lukkarille osumasta vastustajan päähän vihelletty 2+2 minuutin jäähy antoi voiton avaimet Happeelle. OLS parhaanaan palkitun maalivahti Riku Panuman johdolla kesti, ja kruunuksi OLS sai vielä rangaistuslaukauksen. Iiro Savela laukoi kuitenkin joukkueensa illan toisen rankkarin ohi, joten Pietari Jääskeläinen Happeen maalissa oli selvittänyt niitä viikonloppuna jo kolme. Ratkaisu oli lopulta haettava jatkoajalta, ja se päätyi jo ensimmäisellä minuutillaan. Aapo Rantaniemi riisti pallon Jonne Junkkariselta keskialueella, ja 2–1-hyökkäyksen päätteeksi syöttö takatolpalle vapautti Petri Niemelän nostamaan ratkaisun. Happee haastoi maalia edeltäneen tilanteen vielä videotarkistukseen, mutta tulos ei muuttunut.

F-liigan miesten sarja jatkuu keskiviikkona ottelulla FBC Turku–Classic.

F-liigan naisten sarjassa EräViikingit voitti avausviikonlopun toisenkin kotiottelunsa, kun Welhot taipui Tapanilan Mosahallissa maalein 7-3. Kuopiolaisille tappio oli viikonlopun toinen.

Kotijoukkue rakensi heti avauserään tukun tekopaikkoja, mutta Sonja Pehkonen Welhojen maalissa venyi pallon tielle yhä uudestaan. Tauolle mentiin lukemissa 1-1 Welhojen Kiia Tuomaisen kuitattua EräViikinkien Natalie Sandströmin ensimmäisen liigamaalin. Toisessa erässä Maura PaajanenEveliina HanaAnni Räisänen ja Katerina Vachudova takoivat taululle seitsemässä minuutissa 5–1-johdon, mutta Welhot tuli vielä Petra Aallosen kaventaessa kahdesti. Heti päätösjakson aluksi Maura Paajanen kuitenkin laukoi kotijoukkueelle kuudennen ja pelin loppuhetkillä vielä Pinja Suhonen seitsemännen osuman. Maura Paajanen ja Petra Aallonen olivat saldolla 2+1 ottelun tehokkaimmat.

F-liigan naisten sarja jatkuu ensi perjantaina ottelulla Classic–ÅIF.