Niko Oksaselle iso voitto Euroopan kiertueella - "Gorillalauma selästä"

Jaa

Keilailun Euroopan kiertueen EBT:n osakilpailu Norwegian Open saatiin sunnuntai-iltana päätökseen Hönefossissa. Voiton vei Kouvolalainen Niko Oksanen, 25, joka kuittasi itselleen palkintorahaa 50 tuhatta norjan kruunua eli reilut neljä tuhatta euroa.

Niko Oksanen

Finaalissa pelasivat keilaseura Kouvolan All Starsia edustava miesten maajoukkuekeilaaja Niko Oksanen ja Norjan Mathias Danielsen Otting. Ottelu oli jännittävä ja tasainen koko sarjan ajan ja hetken näytti jo siltä, että Otting vie voiton. Oksanen nousi takamatkalta upeasti ohi ja vei voiton lukemin 225-214.

– Hyvältä tuntuu voittaa, neljä kertaa olen ollut toisena Euroopan kiertueella, joten nyt sain gorillalauman pois selästä, Niko kertoi voittotunnelmistaan.

Kilpailun karsinnan jälkeen jatkopeleissä pelattiin finaaleissa useampi osio, joissa Oksanen pelasi upeaa peliä. Pudotuspelien kolmannessa stepissä hän muun muassa teki kolmen sarjan tuloksen 684 eli pelasi 228 pisteen keskiarvolla tiukassa paikassa.

– Ajoittain oli ehkä parasta keilaamista ikinä, oli hyvä fokus tekemisessä ja luottavainen fiilis. Pudotuspeleissä uskoin, että ansaitsen tämän voiton ja tein riittävän hyviä heittoja siihen tilanteeseen, Niko kertoi hyvillä mielin.

Suomalaisista finaalivaiheisiin etenivät myös Luukas Väänänen ja Essi Pakarinen, mutta heidän pelinsä päättyivät ennen viiden parhaan pudotuspelejä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keilailuliitto

Stella Lökfors MM-finaaliin pelaamaan kullasta - välierästä muodostui trilleri12.7.2024 10:46:01 EEST | Tiedote

Vasta 18-vuotias Stella Lökfors jatkoi sensaatiomaisia otteitaan keilailun nuorten MM-kilpailuissa Etelä-Korean Incheonissa. Lökfors voitti yksilökilpailun singlen välierässä varhain perjantaina USA:n Annalise O’Bryantin sarjavoitoin 2-1. Trilleriksi muodostununeessa välieräottelussa Lökfors voitti ratkaisevan sarjan isolla tuloksella tiukasti 254-241 ja pelaa MM-kilpailuiden singlen loppuottelussa ensi viikon torstaina. Lökforsin kanssa kullasta pelaa toisen välierän voittanut Singaporen Arianne Tay. Keilaseura Helsingin GB:tä edustavan Lökforsin MM-mitali on keilailussa nuorissa naisissa (U21) ensimmäinen Suomelle kymmeneen vuoteen.

Stella Lökfors varmisti MM-mitalin Koreassa - kymmenen vuoden tauko ohi11.7.2024 17:07:02 EEST | Tiedote

Suomi on viimeksi 2014 saavuttanut mitalin keilailun nuorten naisten (U21) MM-kilpailuista. Tänään keilaseura Helsingin GB:tä edustava Stella Lökfors pelasi Etelä-Korean Incheonissa yksilökilpailu singlen 16 parhaan jatkopeleissä upeasti, voitti oman lohkonsa ja varmisti henkilökohtaisen MM-mitalin. Lökfors kohtaa perjantaina singlen välierässä Suomen aikaan 5.30 USA:n Annalise O'Bryantin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.