Gummerus

Moninkertaisesti palkittu ruotsalaisdekkaristi Camilla Grebe kirjoitti karmivan jännärin tv- ja elokuva-alalla työskentelevän poikansa Carl-David Pärsonin kanssa

Jaa

Ruotsin vuoden 2023 parhaaksi rikosromaaniehdokkaaksi noussut Vaihdokkaat (Gummerus) on äiti–poika-kirjoittajaduon ensimmäinen yhteinen teos. Tummasävyinen ja pahaenteinen psykologinen trilleri pitää sisällään jännitteisiä ihmissuhteita, yllätyksellisiä käänteitä ja klassista mökkikauhua. 

Carl-David Pärson ja Camilla Grebe
Carl-David Pärson ja Camilla Grebe Kuvaaja: Pontus Höök

Esikoistyttärensä onnettomuudessa menettäneet Marika ja Leo muuttavat ainoan lapsensa kanssa mökkiin Sundbyn kylän laitamille. Pian heidän elämässään alkaa tapahtua epämiellyttäviä asioita: tavarat katoavat ja maa vavahtelee öisin. Nuori poliisi Alba saa töissä tapahtuneen väkivaltaisen purkauksen jälkeen siirron samaan kylään. Hän tutkii katoamistapausta, joka linkittyy sekä hänen omaan menneisyyteensä että Marikan ja Leon vuokraamaan mökkiin. Pian Alban ja Marikan tarinat alkavat punoutuu kammottavasti yhteen. 

Camilla Grebe on saanut kahdesti Ruotsin ja pohjoismaiden parhaan rikosromaanin palkinnon. Hänen teoksiaan on myyty ympäri maailman yli 2,5 miljoonaa kappaletta. Greben poika Carl-David Pärson työskentelee elokuva- ja tv-tuotantojen parissa.  

Camilla Grebe ja Carl-David Pärson: Vaihdokkaat 
alkuteos Lånaren 
suomentanut Petri Stenman
432 sivua
Äänikirjan lukija Karoliina Kudjoi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Carl-David Pärson ja Camilla Grebe
Carl-David Pärson ja Camilla Grebe
Kuvaaja: Pontus Höök
Lataa
Vaihdokkaat-äänikirjan kansi
Vaihdokkaat-äänikirjan kansi
Lataa
Camilla Grebe ja Carl-David Pärson: Vaihdokkat
Camilla Grebe ja Carl-David Pärson: Vaihdokkat
Kansi: Michael Ceken
Lataa

Linkit

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Vakoojia, juonitteluja ja katkeria valtataisteluita – Aslak Noren romaanissa norjalainen mahtisuku kamppailee maailmanpolitiikan ytimessä17.9.2024 08:37:00 EEST | Tiedote

Norjan eliittijoukoissa Bosniassa palvellut palkittu kirjailija Aslak Nore jatkaa sukusaagaa Falckin perheen valtataisteluista. Hänen Succession-tv-sarjaan verrattuja romaaneitaan Meren hautausmaa (Gummerus 2023) ja Pohjoisen perintö (Gummerus 2024) on myyty Norjassa yli 80 000 kappaletta ja kirjojen käännösoikeudet on myyty 17 maahan. Pohjoisen perintö kääntää katseen Jäämeren hyisille vesille, Huippuvuorille ja Kirkkoniemeen, missä Norjan ja Venäjän väliset jännitteet alkavat kiristyä.

ENNAKKOTIEDOTE: Mitä tapahtuu, kun lopettaa tottelemisen? Tuija Pehkosen Ei enää kiltti tyttö (Gummerus) ilmestyy 2.10.13.9.2024 10:49:56 EEST | Tiedote

Monet naiset on kasvatettu kilteiksi, ahkeriksi ja tunnollisiksi – ja myöhemmin he ovat havahtuneet siihen, että näistä odotuksista on kasvanut ympärille ahdas lokero. Toimittaja-juontaja Tuija Pehkonen pyrki hänkin vastaamaan tunnollisesti odotuksiin, kunnes havahtui urallaan epäreiluun kohteluun ja kohtuuttomiin vaatimuksiin. Ei enää kiltti tyttö – Oppitunteja tottelemattomuudesta (Gummerus) ilmestyy 2.10.

ENNAKKOTIEDOTE: Raivokas puheenvuoro ammatista, jossa työtehtävistä on mahdoton selviytyä eikä kukaan tunnu haluavan tehdä asialle mitään – Sairaanhoitajan paikka ilmestyy 30.9.12.9.2024 09:55:33 EEST | Tiedote

Kun Lotta Tuohino vaihtoi alaa ja opiskeli sairaanhoitajaksi, hän kuvitteli saavansa mielekkään ammatin, jossa voi olla hyödyksi maailmalle. Todellisuus oli toinen. Sairaanhoitajan paikka (Gummerus) on henkilökohtainen ammatillinen muistelma siitä, millaista sairaanhoitajan työ on ja millainen on sairaanhoitajien yhteiskunnallinen asema. Akuutti ja tärkeä kirja osoittaa, että suomalainen terveydenhuolto on rikki

ENNAKKOTIEDOTE: On aika räjäyttää myytti nuorena kuolleesta kohukirjailijasta – 80 vuotta sitten syntyneen Timo K. Mukan elämäkerta ilmestyy 22.9.9.9.2024 09:58:09 EEST | Tiedote

Timo Kustaa Mukka (1944–1973) nousi lyhyen elämänsä aikana arvostetuksi kirjailijaksi, joka muistetaan rakkauden ja kuoleman, luonnon ja myyttien aistivoimaisena kuvaajana. Elinaikanaan lappilaiskirjailija oli useaan otteeseen sensaatiolehdistön hampaissa. Samalla elämästä ovat unohtuneet monet puolet: hän oli myös kiltti perheenisä, metsissä kulkija ja lahjakas kuvataiteilija. Runoilija Sini Silverin kirjoittama Miltä männystä tuntuu olla mänty – Timo K. Mukan elämä (Gummerus) tarkastelee ihmistä ja taiteilijaa legendojen takana suoraan ja herkästi. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta Mukan kuuluisimman romaanin Maa on syntinen laulu (Gummerus) ilmestymisestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye