Kulttuurilautakunnan päätöksiä 17.9.2024

Jaa

Lautakunta käsitteli syyskauden avanneessa kokouksessaan muun muassa  talousarvioehdotusta ja Tapiola Sinfoniettan tulevaisuustyötä.

Etualalla soittaa huilisti, keskellä patarumpu ja taustalla muita orkesterin muusikoita.
Petri Summanen KulttuuriEspoo

Kulttuurilautakunnan vuoden 2024 talousarvion ja strategian osavuosikatsaus

Lautakunta merkitsi tiedoksi osavuosikatsauksen II tilanteessa 31.7.2024.

Vuoden 2025 Espoo-strategian linjaukset ja tavoitteet sekä talousarvioehdotus ja vuosien 2026–2027 taloussuunnitelma

Kulttuurilautakunta teki vuoden 2025 talousarviota ja vuosien 2026–2027 taloussuunnitelmaa koskevan esityksen kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen valmistelua varten.

Vuosien 2025-2027 talouden suunnittelua tehdään tilanteessa, jossa hyvinvointialueuudistus on muuttanut olennaisesti rahoituspohjaamme ja näkymät ovat epävakaat.

 Tapiola Sinfoniettan tulevaisuustyö 2035

Tapiola Sinfoniettassa on tehty 2023-24 tulevaisuustyötä, joka pohjautuu Espoo-tarinaan, KulttuuriEspoo 2030-ohjelmaan sekä toimintaympäristön analyysiin. Päätavoitteiksi asetettiin syventynyt asiakassuhde ja poikkeuksellinen ydintuote, joiden kautta pyritään vahvistamaan orkesterin asemaa ja asiakaspohjaa. Sinfonietta haluaa olla orkesterimaailman edelläkävijä.

Yleisen arvolisäverokannan korotuksen vaikutus Espoon kaupungin kulttuurin tulosyksikön palveluiden hintoihin

Kulttuurilautakunta hyväksyi kulttuurin tulosyksikön palveluiden ja tavaroiden hinnat 1.10.2024 alkaen, jolloin niiden verokanta nousee.

Kulttuurin projektiavustukset ja taideapurahat vuodelle 2024, päätöserä 17.9.2024

Kulttuurilautakunta päätti myöntää projektiavustuksia yhteensä 40 200 euroa. Avustuksia saivat muun muassa Glims Gloms ry Espoon kauppakeskuksia kiertävään pop-up teatteriin, säveltäjä Timo-Juhani Kyllönen 70-vuotissävellyskonsertin järjestämiseen sekä Taito EteläSuomi ry  käsityön taiteen perusopetuksen käynnistämiseen Espoossa.

Lyhytkestoisia taideapurahoja lautakunta päätti myöntää yhteensä 12 919,38 euroa.

Espoon kaupungin määräraha Gallen-Kallelan Museon korjaushankkeeseen vuodelle 2024

Lautakunta päätti tukea Gallen-Kallelan Museon kunnostusta 70 000 eurolla vuonna 2024. Korjaukset ovat osa pidempikestoista kunnossapitosuunnitelmaa, joilla tähdätään museotoiminnan jatkuvuuteen. Gallen-Kallela Museona toimiva Tarvaspään ateljeehuvila on suojeltu rakennussuojelulailla, ja se on myös valtakunnallisesti merkittäväksi rakennettu kulttuuriympäristö. 

Muut asiat

Muut asiat lautakunta päätti esityslistan mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Konttas | kulttuurilautakunnan puheenjohtaja | p. 050 533 5428
Susanna Tommila | kulttuurijohtaja | p. 043 825 5074

Kuvat

Etualalla soittaa huilisti, keskellä patarumpu ja taustalla muita orkesterin muusikoita.
Petri Summanen KulttuuriEspoo
Lataa

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 25.9.202425.9.2024 20:51:34 EEST | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta teki vuoden 2025 talousarviota ja vuosien 2026–2027 taloussuunnitelmaa koskevan esityksen kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen valmistelua varten. Toimialalle varataan mahdollisuus tehdä teknisiä tarkennuksia. Kasvun ja oppimisen lautakunta antoi myös lausuntoja valtuustoesityksiin. Lautakunta hyväksyi myös suomenkielisen perusopetuksen valmistavan opetuksen opetussuunnitelman muutokset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye