Avain

Monilahjakkaan Juho Hollon elämä yksissä kansissa

Jaa

Eero Ojanen ja Timo Jantunen ovat kirjoittaneet yhdessä kattavan elämäkerran Neron tie. J. A. Hollon elämä. Teos käsittelee merkittävän kasvatusajattelijan, suomentajan, kirjallisuuskriitikon ja esseistin elämää ja uraa.

Monilahjakas Juho Hollo (1885–1967) oli aikansa kulttuurivaikuttaja monella saralla. Hän oli paitsi kasvatustieteen professori, myös suomentaja, kriitikko ja esseisti. Suomentajana hän teki valtavan uran ja käänsi lähes 200 kirjaa 16 kielestä, joukossa monia maailmankirjallisuuden klassikoita. 

Kasvatusajattelijana Hollo oli aikaansa edellä. Hän puhui mielikuvituksen tärkeydestä tunne-elämän kehittäjänä, ja huumorista oleellisena osana kasvatusta. Elämään jäi ajatus kasvatuksesta kasvamaan saattamisena. 

Eero Ojanen on filosofian tohtori, filosofi ja kirjailija. Timo Jantunen on opettaja ja tietokirjailija. He ovat kirjoittaneet yhdessä aikaisemmin teoksen Zacharias Topelius: Suomalaisten satusetä (Avain 2022).

teos: Neron tie. J. A. Hollon elämä
kirjailija: Eero Ojanen ja Timo Jantunen
kustantaja: Avain
ISBN: 9789523045491
ilmestymispäivä: 26.9.2024

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Timo Numminen
Kansi: Timo Numminen
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Anna Pölkki: Elämää ja unelmia kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa1.10.2024 11:45:00 EEST | Blogi

Anna Pölkille uuden kirjan kirjoittaminen tarjosi mahdollisuuden jakaa kokemuksia elämästä kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa. Hän kertoo Kustantamon kuulumisia -blogissa myös siitä, miten luonto inspiroi häntä kirjoittamaan sairauden keskellä. “On varmasti monia, joille oman kirjan käsiin saaminen on suuren unelman täyttymys, mutta omaa unelmaani tulkitsen myös varjojani vasten: tunnen syvää kiitollisuutta siitä, että olen onnistunut toteuttamaan kirjailijaunelmani siitä huolimatta, että olen vakavasti sairas ja virallisesti työkyvytön”, hän kertoo. Metsien kaukainen sini ilmestyi syyskuussa 2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye