WSOY

Tiedote: Ilkka Remeksen uutuustrillerissä Venäjä lavastaa Suomen osalliseksi lennokki-iskuun Murmanskissa

Jaa

Ilkka Remeksen tänään ilmestyvässä Zeus-trillerissä länsiliittouman asiantuntijat käynnistävät huippusalaisen hybridioperaation horjuttaakseen Moskovan veristä diktatuuria. 

On hätkähdyttävää, kuinka aggressiivisia operaatioita Venäjä jo nyt kohdistaa länteen”, kirjailija Ilkka Remes sanoo. ”Silti Kreml näkee kuinka demokratiat vain kääntävät yhä uudelleen toisenkin poskensa. Mutta entä jos länsi yllättäen alkaisikin vastata ovelammilla ja tavoitteellisemmilla hybridikeinoilla?”

Zeuksessa suomalaisten ja amerikkalaisten 1960-luvulla tapahtuneen tiedusteluyhteistyön löydökset otetaan uuteen käyttöön. Strategisesti tärkeälle Kuolan niemimaalle lähetettävään operaatioryhmään kuuluu kaksi suomalaista, jotka ovat perineet kaukopartiomiesten salaisuuksia. Kiinnijääminen vakoojana merkitsee nytkin kuolemantuomiota. 

Samaan aikaan venäläisillä on Suomessa meneillään hanke Naton hajottamiseksi. Sen ensimmäinen vaihe on Olenjan sotilaskentälle tapahtuvan lennokki-iskun väittäminen Suomesta käsin tehdyksi.

”Tällaisia väitteitä myös tosielämässä Venäjältä on viime viikkoina esitetty”, Remes sanoo. ”Zeusta kirjoittaessani Olenjaan iskemistä pidettiin Ukrainalle mahdottomana, mutta hybridioperaatioiden suunnittelijoita Moskovassa sellainen ei estä. Kirjassa Suomi kiistää syytöksen, mutta venäläisillä on esittää todisteita. Valitettavasti todellisuudessakin on varauduttava sellaiseen, että maailmalle levitetään lavastettua uutiskuvamateriaalia, joka teknisesti on todenperäistä ja tahraa Suomen maineen kriittisten päivien ajaksi.”

Venäläisten hankkeen keskiöön päätyvä Pimeyden sydämestä tuttu Mikko Jalava etsii totuutta maanpetoksesta tuomitusta isästään ja ymmärtää pian, ettei tiedä hänestä kaikkea — etenkään hänen kylmän sodan aikaisia tekojaan. Niitä venäläiset nyt Olenjan operaatiossaan hyödyntävät nykypäivän suomalaispäättäjien kauhuksi.

Pimeyden sydämen itsenäisessä jatko-osassa vastakkain ovat pyhimmät demokraattiset hyveet ja idän brutaalin hallinnon julmimmat keinot niiden mitätöimiseksi. Kun lännen Zeus ja Kremlin röyhkeä salajuoni törmäävät, joutuu Suomi tilanteeseen, jonka ei pitänyt olla mahdollinen. 

Ilkka Remeksen maailmanluokan trillerit ovat nostaneet hänet Suomen luetuimmaksi kirjailijaksi sekä faktaa ja fiktiota yhdistelevän tyylilajin mestariksi. Hänen trilleriensä ajankohtaisuus ja osumatarkkuus häkellyttävät kirja toisensa perään.

Ilkka Remes
Zeus
WSOY 2024, 476 sivua
Trilleri on saatavilla painettuna sekä e- ja äänikirjana.
www.wsoy.fi
www.ilkkaremes.com

Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus@wsoy.fi

Avainsanat

Kuvat

Ilkka Remes, Zeus, kansikuva
Ilkka Remes, Zeus, kansikuva
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye