Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tapulikaupunki sai uuden koulu- ja päiväkotirakennuksen

Jaa

Maatullin peruskoulun, päiväkoti Maatullin sekä leikkipuisto Maatullin uusi rakennus pihoineen on valmistunut, ja talon valtava avainnippu luovutettiin kaupungille elokuussa. Toiminta uusissa tiloissa käynnistyy syysloman jälkeen lokakuussa.

Näkymä aulasta vehreälle sisäpihalle.
Luonnon voi kokea myös sisätiloissa. Koulun ja päiväkodin tilat kiertävät pyöreää sisäpihaa. Sofia Fors

Uuden rakennuksen päiväkäyttäjiksi on tulossa noin 700 oppilaan Maatullin peruskoulu, noin 200 lapsen Maatullin päiväkoti, esikouluryhmiä sekä leikkipuisto Maatulli. Iltaisin ja viikonloppuisin tiloja käyttävät myös alueen harrasteseurat ja yhteisöt.

Rakennushanke eteni hyvin

”Maatullin uusi rakennus on ainutlaatuinen ja haastavakin kohde. Urakka eteni kuitenkin hyvin rakennushankkeen kaikkien osapuolien sujuvan yhteistyön ansiosta”, kertoo rakennuttamisesta vastannut projektinjohtaja Pentti Salo. ”Vaikka uuden rakennuksen valmistuminen antaa aihetta juhlaan, työ jatkuu. Kaupungin rakennuskohteista kerätään palautetta käyttäjiltä sen jälkeen, kun he ovat asettuneet taloksi. Sen pohjalta myös arvioidaan, saadaanko tilaa tai sen olosuhteita vielä paremmiksi.”

Rakentaminen alkoi kesällä 2022 ja rakennus luovutettiin kaupungille määräajassa elokuussa 2024. Hanke pysyi budjetissa. 

Rakennuksen erikoisuus on pyöreä sisäpiha

Koululle, päiväkodille ja leikkipuistolle haluttiin mahdollisimman toimiva, turvallinen ja terveellinen rakennus, joka myös parantaisi lähiympäristön kaupunkikuvallista ilmettä. Lisäksi tavoiteltiin sitä, että oppimiseen ja vapaa-ajan käyttöön tarjottavat laadukkaat tilat tukevat osaltaan alueen hyvää kehitystä.

Rakennuksen suunnittelusta järjestettiin arkkitehtuurikilpailu. Sekä kilpailuehdotuksia kommentoineet kaupunkilaiset että kilpailun tuomarit valitsivat Fors Blomqvist Architects -toimiston puurakennuksen mieluisimmaksi. Arvioissa mainittiin muun muassa ennakkoluuloton ja herkkä suunnitteluote sekä hyvä luontoyhteys. Myös sisätilojen intiimi ja kotoisa mittakaava miellytti. Talon eri toiminnot ryhmittyvät pyöreän sisäpihan ympärille.

Rakennuksen tilat ja pihat on suunniteltu oppimisen ja leikin näkökulmasta. Koulun, päiväkodin ja leikkipuiston henkilökunnan edustajia osallistui oppimistilojen suunnitteluun.  Lapset ja nuoret osallistuivat piha- ja irtokalustesuunnitteluun. Myös koululaisten huoltajat olivat aktiivisesti projektissa mukana.

Koulun osoite on Maatullinkuja 8.

20.9.2024. Päivitetty ositteeksi koulun osoite.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

rakentaminen
projektinjohtaja Pentti Salo
040 334 0056, pentti.salo@hel.fi
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristö / hankkeet

Maatullin peruskoulun toiminta
rehtori Heli Siljama
09 310 82826, heli.siljama@hel.fi

päiväkoti Maatullin toiminta
päiväkodin johtaja Eeva Valto
09 310 73711, eeva.valto@hel.fi

leikkipuisto Maatullin toiminta
johtava leikkipuisto-ohjaaja Juha-Matti Grönlund (sijainen)
09 31058514, juha-matti.gronlund@hel.fi

Kuvat

Näkymä aulasta vehreälle sisäpihalle.
Luonnon voi kokea myös sisätiloissa. Koulun ja päiväkodin tilat kiertävät pyöreää sisäpihaa.
Sofia Fors
Lataa
Liikuntasali,  ikkunarivi ja niiden takana puiden lehvästöä.
Puun annetaan näkyä sisällä ja ulkona, kuvassa liikuntasali.
Petra Minkkinen
Lataa
Maatullin sisäpihaa.
Maatullin sisäpihaa.
Tuomas Uusheimo
Lataa
Puistoinen alue, puita, nurmea ja taustalla uusi rakennus.
Rakennuksen ympäristö on vehreä.
Riitta Tuomisto
Lataa
Maatullin rakennus kartalla
Rakennus sijaitsee osoitteessa Kimnaasipolku 5. Puistolan juna-asemalle on lyhyt matka.
Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye