Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki jatkaa hylättyjen veneiden poistamista – seuraavana vuorossa itärannikko

Jaa

Helsingin kaupunki puuttuu luvattomaan maankäyttöön hylättyjen veneiden osalta. Omistajiensa yleisille alueille hylkäämiä veneitä poistetaan seuraavaksi Stansvikin, Ramsinniemen ja Kallahden alueilta.

Valkoinen vene rannalla.
Siirtokehotuksin merkittyjä, luvattomasti sijoitettuja veneitä Stansvikissa. Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki on keväällä 2024 aloittanut siirtokehotusten kiinnittämisen rannoilla luvatta lojuviin veneisiin. Mikäli veneitä ei ole viety pois omistajien toimesta siirtokehotuksen kiinnittämisen jälkeen, on veneet poistettu yleisiltä alueilta.

Heinä- ja elokuussa kaupunki kiinnitti siirtokehotuksia 78 luvattomasti sijoitettuun veneeseen itärannikolla. Kehotuksessa veneen poistoon annetaan aikaa kuukausi, jonka jälkeen se katsotaan hylätyksi omaisuudeksi. Hylättyjen veneiden poissiirrot aloitetaan Stansvikin, Ramsinniemen ja Kallahden alueilta syys-lokakuun vaihteessa.

Toivottavaa on, että omistajat vievät itse veneensä luvallisille paikoille ennen poissiirtojen alkamista.

Siirtokehotuksia kiinnitetään hylättyihin veneisiin myös jatkossa

Merenrannalle hylätyt veneet voivat olla ympäristölle haitallisia, jos ne pääsevät lahoamaan vesirajassa. Helsingin kaupunki jatkaa siirtokehotusten kiinnittämistä hylättyihin veneisiin myös muilla yleisillä alueilla.

Ensisijaisesti kehotuksen saaneen veneen omistaja on velvollinen hoitamaan veneen poiston, mutta jos omistajaa ei löydy, kaupunki voi tarvittaessa ryhtyä toimenpiteisiin hylätyn veneen poistamiseksi.

Lasikuituiset rikkinäiset veneet menevät erikoisjätteenä käsiteltäviksi ja rikkinäiset puuveneet viedään kaatopaikalle. Jos kaupungin poistama vene on vesikelpoinen tai jos sillä on vielä myyntiarvoa, venettä säilytetään kolme kuukautta, jonka jälkeen se huutokaupataan. Jos vene on otettu säilytykseen ja omistaja haluaa sen takaisin, täytyy hänen osoittaa omistussuhteensa sekä korvata kuljetus- ja säilytyskustannukset.

Poistettuja veneitä voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta ulkoilma@hel.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heini Oikkonen-Kerman
Asukas- ja yrityspalvelupäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
+358 40 617 4271
heini.oikkonen-kerman@hel.fi

Suvi Tuiskunen
Yksikön päällikkö
Asukas- ja yrityspalvelut
kaupunkiympäristön toimiala
suvi.tuiskunen@hel.fi
+358407356753

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye