Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasalaiset suosittelisivat asuinaluettaan kunnallistekniikan kyselyssä

Jaa

Tänä kesänä toteutetun kyselytutkimuksen mukaan vaasalaiset suosittelisivat asuinaluettaan yhdyskuntateknisten palveluiden osalta. Puistojen ja leikki- ja liikuntapaikkojen osalta tyytyväisyys on valtakunnan kärkitasoa, kun taas suhteessa muihin heikoimmat arvosanat annettiin liikennevalo-ohjauksesta ja pyöräteiden kunnossapidosta.

Kuva: Christoffer Björklund

Vuosittain tehtävässä valtakunnallisessa kyselyssä selvitetään asukkaiden tyytyväisyyttä asuinpaikkansa yhdyskuntateknisiin palveluihin. Tänä vuonna kyselyssä oli mukana 28 kuntaa.

– Viime vuoden tapaan vaasalaiset ovat erityisen tyytyväisiä puistojen sekä leikki- ja liikuntapaikkojen hoitoon, sadevesiviemärien toimintaan, veden toimitusvarmuuteen ja jätehuoltoon. Kehitettävää meillä on asukastyytyväisyyden perusteella erityisesti liikennevalo-ohjauksessa sekä kävely- ja pyöräteiden kunnossapidossa, kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi toteaa.

Kävelijöille ja pyöräilijöille on luvassa parannusta jo tulevana talvena, kun talvihoitoa tehostetaan pääpyöräteiden osalta. Liikennevalo-ohjauksessa uusitaan lähivuosina iso määrä tekniikkaa ja muutetaan valo-ohjausta paremmin liikennetilanteen mukaan säätyväksi. Ensimmäinen uusittu katujakso liikennevalo-ohjauksen osalta on Kokkolantie–Vaasanpuistikko -väli, jonka osalta työ oli vielä kesken kyselyn aikaan.

Viheralueet edelleen Vaasan valtti

Viime vuoden kyselyssä Vaasa nousi kärkipaikalle viheralueiden hoidossa. Viheralueet olivat tänäkin vuonna valtakunnan kärkeä, joskin Mikkeli kiilasi edelle 0,01 pisteen erolla.

– Upeat ja hyvin hoidetut viheralueet ovat edelleen Vaasan valtti ja kyselyn perusteella myös asukkaat arvostavat niiden eteen tehtyä työtä, Talvi iloitsee.

Vaasa pärjäsi hienosti myös asuinalueensa suosittelussa. Vastaajilta kysyttiin, suosittelisivatko he asuinalueettaan ajatellen katujen, kevyen liikenteen väylien, puistojen ja katuvalaistuksen kuntoa ja hoitoa. Tässä Vaasa sai kyselyn kuudenneksi korkeimmat pisteet.

– Yhteenvetona voidaan todeta, että vaasalaiset toivovat lisää panostusta infrastruktuurin parantamiseen, kunnossapitoon ja valaistukseen sekä liikenteen sujuvoittamiseen erityisesti keskustaan johtavilla teillä. Vuosittain toteutettava kysely antaa meille arvokasta palautetta tulevien toimenpiteiden suunnitteluun. Suuri kiitos kaikille kyselyyn vastanneille, Talvi toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Christoffer Björklund
Lataa

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye