Pirkanmaan ELY-keskus

Uutta tietoa Varkauden Savonmäen pilaantuneesta alueesta – maaperän puhdistushankkeeseen valmistaudutaan (Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala)

Jaa

Varkauden Savonmäen alueella on todettu riskiperusteinen puhdistustarve. Pirkanmaan ELY-keskuksen selvityksessä hankealueen kiinteistön omistajat ovat antaneet suostumuksensa puhdistuksen toteutukseen. Rakentamissuunnittelu alkaa – puhdistustöiden toteutus on suunniteltu alkavan vuoden 2025 aikana.

Kuvassa on kartta, johon on merkitty Varkauden Savonmäen alue.

Varkauden Savonmäen alueella on selvitetty maaperän, pohjaveden ja hyötykasvien tilaa vuosien 2020-2021 aikana. Riskinarviointiperusteiden tarkentumisen sekä arvioinnissa käytettävien viitearvotasojen tiukentumisen takia kohteen riskinarviointi päivitettiin vuonna 2023, jonka perusteella kohteessa todettiin riskiperusteinen puhdistustarve. Puhdistushankkeella saadaan alueen kiinteistöjä rasittavat rajoitteet poistettua siten, että aluetta voidaan käyttää normaaliin tapaan asuinalueena.

Kiinteistön omistajilta on saatu hyväksyntä puhdistuksen toteutukselle kesällä 2024 tehdyn tiedustelun perusteella. Hanke etenee seuraavaksi rakentamissuunnitteluvaiheeseen, jonka toteutus sijoittuu pääosin loppuvuoteen 2024. Hankkeen toteutuksen luvitus ja kilpailutus toteutetaan alkuvuodesta 2025, jotta varsinaisten puhdistustöiden toteutus on mahdollista kesällä 2025.

Selvitys on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen toteuttamaa valtakunnallista Maaperä kuntoon -ohjelmaa.

Lue lisää

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus:
PIMA-asiantuntija, Jari Tiainen, p. 0295 026 235

Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye