SDP EDUSKUNTA

SDP:n Jani Kokko: Miksi ministeri Tavion ei tarvitse noudattaa Suomen ulkopolitiikan linjaa?

Jaa

Suomen ulkopolitiikan linja on pitkään ollut tasa-arvon edistämisessä ja erityisesti naisten ja tyttöjen aseman parantamisessa. Ihmisoikeuksien edistämisen pitäisi olla arvojemme keskiössä, mutta ministeri Tavion päätös jättää Suomi pois Ukrainan jälleenrakentamiseen liittyvästä tasa-arvoliittoumasta ei sitä noudata.

– Päätös jättäytyä pois Ukraina-liittoumasta on järkyttävä ja räikeässä ristiriidassa meidän arvojemme kanssa. Mikäli hallituksen ulkopoliittinen linja ei ole muuttunut, miksi ministeri Taviolta sallitaan päinvastainen päätös? Vai edustaako ministeri Tavio todella koko hallituksen linjaa muun muassa syrjimättömyyden ja rasismin torjunnan suhteen? ihmettelee kansanedustaja, suuren valiokunnan ja puolustusvaliokunnan jäsen Jani Kokko (sd).

Suomen ulkopoliittiseen linjaan sitoutuminen pitäisi koskea jokaista ministeriä. Suomi on sitoutunut Ukrainan tukemiseen ja muun muassa vähemmistöjen oikeuksien edistämiseen. Onkin tiettyjä arvoja, joista olisi syytä pitää kiinni sen sijaan, että haetaan poliittisia irtopisteitä.

– On surullista, että Ukrainan tukeminen ja ihmisoikeuksien puolustaminen näyttää olevan toissijaista ministeri Taviolle, kun kyseessä on oman agendan edistäminen, Kokko hämmästelee. – Ukrainalle tulee antaa kaikki mahdollinen tuki sodassa Venäjää vastaan eikä sille tuelle pidä asettaa mitään ehtoja.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jiri Halttunen
Lataa
Jiri Halttunen
Lataa
Jiri Halttunen
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Ympäristövaliokunnan sd-edustajat: Hallitus on käynnistänyt kohtuuhintaisen asumisen alasajon26.9.2024 15:46:20 EEST | Tiedote

– Esitys ARAn lakkauttamisesta itsenäisenä virastona valmisteltiin nopeasti ja ilman vaikutusarvioita. Uusi asumisoikeusasuntojen rakentaminen on jo lopetettu, vaikka sitä selvittävä työryhmä päättää työnsä vasta vuoden vaihteessa. Vapaapudotus on aloitettu ilman, että hallituksella näyttää olevan edes mitään suunnitelmaa, kritisoi ympäristövaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Pinja Perholehto budjettikeskustelun alla.

Liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-edustajat: Liikenneturvallisuuden parantaminen vaatii korvaavia toimia26.9.2024 13:15:25 EEST | Tiedote

Väyläviraston esittämä nopeusrajoitusten lasku noin 1 800 kilometrin tieosuuksilla haudattiin lausuntokierroksella, ja liikenne-, viestintä- ja sisäministeri Lulu Ranne (ps) esitti ratkaisuna, että ajonopeuksien laskemisen sijaan tiet laitetaan kuntoon. – Näiden tieosuuksien laittaminen liikenneturvalliseen kuntoon edellyttää muun muassa teiden leventämistä ja keskikaiteiden rakentamista. Ministeri ei ole vielä kertonut julkisuudessa, mikä näiden toimien hintalappu on ja milloin ne päästään toteuttamaan, huomauttaa liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-ryhmän vastaava, kansanedustaja Seppo Eskelinen.

Liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-edustajat: Liikenteen rahoitus valtionomaisuudesta on kestämätön malli25.9.2024 16:40:49 EEST | Tiedote

Eduskunta käsittelee tänään budjetin lähetekeskustelussa liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalaa. Valiokunnan sd-jäsenet nostavat esiin hallituksen rahoitusmallin kestämättömyyden. – Ei ole hyvää taloudenhoitoa leikata liikennehankkeiden rahoituksesta kaikki mahdollinen ja pysyvästi puolittaa rahoitus tulevilta hallituksilta samalla, kun hallitus itse rahoittaa omat tarpeensa kertaluontoisesti valtionyhtiöistä. Tämä on vain ongelmien potkimista tulevaisuuteen, sanoo kansanedustaja Seppo Eskelinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye