Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Tiesuunnitelmaluonnos valtatien 8 parantamiseksi Kruunupyyn ja Kokkolan välillä esillä yleisötilaisuudessa

Jaa

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) laatii tiesuunnitelmaa valtatielle 8 välille Boholmintie–Kruunupyyntie. Jaksolle suunnitellaan uusi ohituskaistaosuus ja parannetaan Kruunupyyntien liittymä. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Kokkolan kaupungin ja Kruunupyyn kunnan kanssa.

Kokkola raja, kuva tiestä
Yleisötilaisuus on torstaina 3.10. klo 17.00 - 18.30 Kruunupyyn kunnantalolla.

Yleisötilaisuus

Suunnittelu on edennyt vaiheeseen, jossa luonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa torstaina 3.10.2024 klo 17.00–18.30 Kruunupyyn kunnantalolla (Säbråntie 2, Kruunupyy). Tilaisuuden alussa suunnittelijan asiantuntijat esittelevät suunnitelmaluonnosta. Yleisen esittelyn ja keskustelun jälkeen osallistujilla on mahdollisuus tutustua suunnitelmaluonnokseen karttojen äärellä. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuudessa esitettäviin aineistoihin voi tutustua 25.9.2024 alkaen tietoverkossa:

https://vayliensuunnittelu.fi/s/35tt

Tiesuunnitelmaluonnos

Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen.

– Liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta heikentävät erityisesti kasvava liikennemäärä, suuri raskaan liikenteen osuus sekä puutteelliset liittymäjärjestelyt. Ohitusmahdollisuuksien puuttuessa mm. runsaan vastaantulevan liikenteen takia koko liikennevirran nopeustaso laskee hitaimman ajoneuvon mukaiseksi. Näiden haasteiden ratkaisemiseksi tarvitaan parannuksia, jotka tukevat turvallisempaa ja sujuvampaa liikennettä, kertoo projektipäällikkö Hanna Kauppila ELY-keskuksesta.

Suunnitelmassa esitetään valtatielle 8 rakennettavaksi keskikaiteellinen ohituskaistaosuus Boholmintien ja Kruunupyyn ja Kokkolan kuntarajan väliselle osuudelle. Ohituskaistaosuuden jälkeen tulee uusi liittymä Kruunuportin asemakaava-alueelle. Lisäksi Kokkolan keskustan eteläpuolella sijaitseva Kruunupyyntien liittymä parannetaan lisäämällä liittymään Kokkolan suunnasta vasemmalle kääntymiskaista sekä etelän suunnasta erillinen oikealle kääntymiskaista.  

Valtatielle 8 esitetään ohituskaista osuuden kohdalle riista-aidat. Ohituskaistaosuudelta joudutaan katkaisemaan kaikki suorat liittymät valtatielle ja näiden liittymien korvaavat yhteydet kulkevat riista-aitojen takaa. Suunnitelmassa esitetään lisäksi rakennettavaksi meluntorjuntaa asuinrakennusten kohdille. Kruunuportin uuden asemakaava-alueen liittymään esitetään linja-autopysäkit ja Kruunupyyntien liittymän linja-autopysäkkipari rakennetaan uudelleen parannettavan liittymän yhteyteen.

Tiesuunnitelman laatiminen on käynnistynyt loppuvuodesta 2023 ja tavoite on, että tiesuunnitelma valmistuu keväällä 2025. Hankkeen toteuttamisesta ei ole tällä hetkellä päätöstä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Kauppila, projektipäällikkö
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
puh. 0295 027 723, sähköposti hanna.kauppila@ely-keskus.fi

Viljo Heikkinen, projektipäällikkö
WSP Finland Oy
puh. 040 566 7034, sähköposti viljo.heikkinen@wsp.com

Liitteet

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500
http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye