Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasas naturmotionsleder förenas till ett enhetligt nätverk

Dela

I Vasa byggs just nu ett cirka 70 kilometer långt naturmotionsnätverk på marker som ägs av staden. Avsikten är att sammanslå naturmotionslederna, som finns i olika stadsdelar, till ett enhetligt nätverk.

Vasas naturmotionsleder sammanslås till ett cirka 70 kilometer långt naturmotionsnätverk.
Vasas naturmotionsleder sammanslås till ett cirka 70 kilometer långt naturmotionsnätverk. Foto: Vasa stad

För närvarande har arbetena i projektet kommit så långt att de största grundliga förbättringarna av lederna har gjorts från Roparnäs till Orrnäs samt från Gamla Vasa till norra ändan av Korsnäståget. Härnäst framskrider arbetena till att genomföra en led som går från Korsnäståget till Gäddan. I de övriga områdena i nätverket har främst krosstenar fyllts i på dåliga ställen samt plaströr installerats för att säkerställa fri passage för vattnet.

Med hjälp av skyltar visas det var lederna går

Anvisningar om nätverkets leder kommer att ges med skyltar och QR-koder.  Planeringen av skyltarna pågår just nu. Syftet är att under vintern konkurrensutsätta de parter som ska genomföra skyltarna, och monteringen av dem sker våren 2025.

Målet är att förbättra möjligheterna att röra sig i den närliggande naturen.

Projektet genomförs som en del av projektet Vasa 100k-naturmotionsnätverket. Genom projektet vill man förbättra motionsmöjligheterna i den närliggande naturen, dess nåbarhet och stöda en hållbar utveckling. En del av lederna görs också tillgängliga. Målet med projektet är att skapa lättillgängliga lokala rekreationsområden av hög kvalitet och därigenom främja invånarnas möjligheter till friluftsliv i den närliggande naturen.

Syftet är att projektet ska bli klart under sommaren 2025 och för det har beviljats statsunderstöd på 96 000 euro från Regionförvaltningsverket för Västra och Inre Finland. De totala kostnaderna för projektet uppgår till cirka 300 000 euro, och självfinansieringsandelen har delats mellan stadens kommunteknik och idrottsservice.

Nyckelord

Kontakter

Idrottsolatschef Jari Kiveliö, tfn 0400 560 846, jari.kivelio@vaasa.fi

Bilder

Vasas naturmotionsleder sammanslås till ett cirka 70 kilometer långt naturmotionsnätverk.
Vasas naturmotionsleder sammanslås till ett cirka 70 kilometer långt naturmotionsnätverk.
Foto: Vasa stad
Ladda ned bild

Länkar

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye