Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo Catering vähentää ruokahävikkiä yhdessä ruoka-apujärjestöjen kanssa

Jaa

Espoo Catering Oy on aloittanut yhteistyön ruoka-apujärjestöjen kanssa lahjoittaakseen koulukeittiöistä ylijäänyttä lounasruokaa. Yhteistyökumppaneina toimivat Manna-talo, Espoonlahden seurakunta ja Kivenkolon asukastila. Lahjoitukset aloitettiin alkuvuodesta menestyksekkäällä kokeilujaksolla, jonka jälkeen toimintamallia on päätetty jatkaa.

Manna-avun valkoinen pakettiauto
Mannaa matkalla

Toimintamalli on seuraava:

  1. Koululounaan päätyttyä Espoo Catering ilmoittaa ruoka-apujärjestöille ylijääneestä ruoasta, jonka keittiöhenkilökunta pakkaa astioihin.
  2. Ruoka-aputoimijat noutavat ruoan keittiöstä ja jakavat sen ruokaa tarvitseville.

Erinomaisesti sujunut yhteistyö on hieno esimerkki siitä, kuinka ylijäämäruoka voidaan hyödyntää tehokkaasti ja samalla auttaa niitä, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Espoo Cateringin ensisijainen tavoite on, ettei ruokahävikkiä syntyisi lainkaan. Jos hävikkiä kuitenkin syntyy, voidaan ylijäänyt lounasruoka hyödyntää yhteistyön avulla. Koulukeittiöissä on iloittu siitä, ettei linjastolta ylijäänyt ruoka mene hukkaan.

Espoo Catering osallistuu pääkaupunkiseudun FoodWaste Ecosystem -hankkeeseen, jonka tavoitteena on ruokahävikin vähentäminen ja hävikkiruoan hyödyntäminen. Ylijääneen ruoan lahjoittamisen kehittäminen on yksi osa tätä hanketta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Espoon kaupunki

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Espoo Catering

Espoo Catering Oy tuottaa Espoon kaupungin ateriapalveluita kouluissa ja päiväkodeissa valmistaen päivittäin noin 80 000 ateriaa. Yritys toteuttaa myös kokous- ja juhlapalvelutarjoiluja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 25.9.202425.9.2024 20:51:34 EEST | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta teki vuoden 2025 talousarviota ja vuosien 2026–2027 taloussuunnitelmaa koskevan esityksen kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen valmistelua varten. Toimialalle varataan mahdollisuus tehdä teknisiä tarkennuksia. Kasvun ja oppimisen lautakunta antoi myös lausuntoja valtuustoesityksiin. Lautakunta hyväksyi myös suomenkielisen perusopetuksen valmistavan opetuksen opetussuunnitelman muutokset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye