Pirkanmaan hyvinvointialue

Kouluilla tehtävät alakoululaisten hammastarkastukset laajenevat myös Tampereelle

Jaa

Tampereella useilla alakouluilla 1., 3. ja 5. luokan oppilaiden suun ja hampaiden tarkastus tehdään tänä lukuvuonna hammashoitolan sijaan koulun tiloissa liikuteltavan pop-up-yksikön avulla. Toimintamalli on jo käytössä 15 Pirkanmaan kunnassa ja nyt se laajenee Tampereellekin.

Niillä kouluilla, joissa ei ole sopivaa tilaa pop-up-tarkastuksille, tarkastukset jatkuvat hammashoitolassa. Myös jos koululla on hammashoitola, oppilaat käyvät edelleen tarkastuksessa siellä.  
 
Kouluilla tehtävät tarkastukset helpottavat huoltajien ja koulun arkea, sillä huoltajan ei tarvitse kuljettaa lastaan kesken työpäivän hammashoitolaan eikä oppilaan koulupäivään tule pitkää keskeytystä tarkastuksen vuoksi. Myös lasten jännitys vähenee, kun tarkastus tehdään tutussa kouluympäristössä, ja lapsi näkee luokkatovereidenkin käyvän tarkastuksessa vuorollaan. 
 
Tarkastukset tehdään luokittain. Pienemmillä kouluilla voidaan tarkastaa useita luokkia tai jopa kaikki koulun oppilaat samana päivänä. Tarkastuspäivästä ilmoitetaan koulun Wilma-järjestelmän kautta. Jos lapsi on tarkastuspäivänä pois koulusta, suun terveydenhuollosta lähetetään aika hammashoitolaan.  

Tarkastuksen tekee suuhygienisti tai hammaslääkäri yhdessä hammashoitajan kanssa. 

Lapsi saa tarkastuskäynniltä kotiin vietäväksi ammattilaisen täyttämän lomakkeen, jossa kerrotaan suun löydöksistä ja mahdollisesta jatkohoidon tarpeesta. Samat tiedot löytyvät myös OmaKannasta. Jos jatkohoidolle on tarvetta, se tapahtuu hammashoitolassa, jonne myös huoltajan toivotaan tulevan mukaan. Jatkohoitoajasta ilmoitetaan erikseen huoltajalle.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye