Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Totaalipurku Oy:n kierrätysaseman ympäristölupahakemus hylättiin

Jaa

Totaalipurku Oy:n jätteen vastaanotto-, käsittely- ja välivarastointitoimintaa sekä jätteen hyödyntämistä maarakentamisessa koskenut ympäristölupahakemus on hylätty.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on hylännyt Totaalipurku Oy:n ympäristölupahakemuksen Liedossa. Lupaa haettiin rakennus- ja purkujätteen vastaanottoon, käsittelyyn ja välivarastointiin sekä betoni- ja tiilimurskeen hyödyntämiseen maarakentamisessa Liedon kaupungin Tarvasjoen Rahkasuolla sijaitsevalla kiinteistöllä. Rakennusjätteiden käsittelyyn olisi kuulunut myös vaaralliseksi luokiteltavan asbestijätteen vastaanotto ja välivarastointi.

Aluehallintovirasto ei pitänyt kierrätysaseman sijoituspaikaksi esitettyä suoaluetta soveltuvana hakemuksen mukaiselle toiminnalle, erityisesti huomioiden alueen kaavoitustilanne ja toiminnasta aiheutuvat mahdolliset vaikutukset vesiympäristöön. Aluehallintoviraston mukaan betoni- ja tiilijätteen käyttö kierrätysaseman kentän ja maavallin rakenteissa ei ole jätteen hyödyntämistä, vaan jätteen loppukäsittelyä. Tällöin tilanteeseen sovelletaan kaatopaikkoja koskevaa lainsäädäntöä. Aluehallintovirasto hylkäsi koko ympäristölupahakemuksen.

Lupapäätös on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (ESAVI/21581/2022). 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye