Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomusedustajat iloitsevat suden suojeluaseman keventämisen edistymisestä EU:ssa

Jaa

Kokoomuksen maa- ja metsätalousvaliokunnan kansanedustajat Teemu Kinnari, Milla Lahdenperä, Markku Eestilä ja Janne Jukkola pitävät EU-maiden määräenemmistön tukea suden suojeluaseman keventämisestä tärkeänä virstanpylväänä suurpetojen kannanhoidollisen metsästyksen edistämiseksi.

EU:n jäsenmaiden määräenemmistö linjasi tänään, että suden suojeluasemaa tulee muuttaa tiukasti suojellusta lajista suojelluksi eläinlajiksi.

”Järki voitti! Susien aiheuttamiin tuhoihin ja vaaratilanteisiin on vihdoin herätty myös EU:ssa. Nyt suden suojeluaseman keventäminen näyttää vihdoin etenevän todeksi”, Teemu Kinnari iloitsee.

Suojeluaseman muuttamista on pidetty välttämättömänä perustana sille, että suden kannanhoidolliselle metsästykselle voidaan saada vankka juridinen perusta.

”Tämänpäiväinen äänestystulos EU:ssa on tärkeä työvoitto Petteri Orpon hallitukselle ja ministeri Mykkäselle, joka on tehnyt hartiavoimin työtä saavuttaakseen EU-maiden ympäristöministereiden joukosta määräenemmistön tuen päätökselle. Suomen huolestuttava susitilanne on saatu yhteistyöllä laajasti EU-johtajien tietoon”, Janne Jukkola sanoo.

Lopullinen suden suojeluasemaa koskeva päätös edellyttää, että susien suojeluaseman muutos hyväksytään vielä Bernin sopimuksen pysyvän komitean kokouksessa tämän vuoden lopussa. Tämän jälkeen EU voi vihdoin päättää muutoksesta EU:n luontodirektiivin suojeluasemaan.

”Suurpetopolitiikan pitää huomioida myös sosiaalinen kestävyys. Suurpetojen kannanhoidollisen metsästyksen mahdollistamiseksi tarvitaan vielä paljon toimia. Lajeja ei pidä suojella vastoin kestäviä perusteita. Suurpetojen määrää on pystyttävä kannanhoidollisesti vähentämään. Tämä EU-linjaus antaa tärkeää tukea tälle työlle. Seuraavaksi tarvitaan ripeitä jatkoaskeleita näiden sopimusten muuttamiseksi”, Markku Eestilä sanoo.

Suomen susikanta on kasvanut voimakkaasti, erityisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Samalla susien aiheuttamat vahingot ja uhkatilanteet ovat lisääntyneet merkittävästi.

”Sudet aiheuttavat kotieläintilallisille taloudellisia menetyksiä ja valtavaa lisätyömäärää. Susien ihmisarkuuden heikentymisestä johtuva petojen jatkuva läsnäolo pihoissa sekä koulureiteillä ovat aiheuttaneet perusteltua huolta turvallisuudesta. Nyt nähdään vihdoin tunnelin päässä valoa, että kannanhoidollista metsästystä päästään vihdoin edistämään”, Milla Lahdenperä kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Keto-Huovinen: Oikeusprosessien pitkiin käsittelyaikoihin puututaan vihdoin24.9.2024 17:02:23 EEST | Tiedote

Orpon hallitus panostaa taloudellisestikin vaikeina aikoina oikeusvaltioon ja sisäiseen turvallisuuteen. Eduskunnan käsittelyssä parhaillaan oleva budjettiesitys vuodelle 2025 tuo oikeudenhoitoon merkittävän määrärahalisäyksen, yhteensä 35 miljoonaa euroa. Kokoomuksen kansanedustaja Pihla Keto-Huovinen on tyytyväinen siitä, että panostuksen myötä tuomioistuinten käsittelyajat kääntyvät laskuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye