Espoon seurakuntayhtymä

Espoon tuomiokirkon tulevien korjausten suunnittelu etenee

Jaa

Espoon tuomiokirkon tulevista korjauksista tehty tarveselvitys on hyväksytty. Tästä käynnistyy seuraavaksi hanke­suunnittelu sekä varsinainen kirkon korjaussuunnittelu. Korjausten laajuus sekä aikataulu määrittyvät näiden jälkeen.

Espoon tuomiokirkko.
Espoon tuomiokirkko. Kuva Jukka Granström.

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti hyväksyä Espoon tuomiokirkon korjausten tarveselvityksen 18.9. kokouksessaan. Espoon tuomiokirkon pienkorjaukset, vesikaton korjaaminen, salaojien lisääminen sekä kaukolämpöön siirtyminen on merkitty yhteisen kirkkovaltuuston 13.12.2023 hyväksymään pitkän aikavälin rakentamissuunnitelmaan vuosille 2024–2030.

Tuomiokirkon hankkeille on esitetty varoja pienkorjauksiin vuosille 2024 ja 2025 1,01 M€ sekä vesikaton peruskorjaukseen ja kauko­lämmön liittymistyöhön 2,95 M€. Kiinteistöpalvelujen esittämän korjauskohteiden ja tarveselvityksen kustannukset koostuvat välttämättömistä rakenteellisista ja teknisistä korjauksista

– Kirkossa tullaan toteuttamaan lämmitysjärjestelmän muutos öljylämmityksestä kaukolämpöön, joka vähentää hiilipäästöjä, kertoo hankeasiantuntija Johanna Koskela Espoon seurakuntayhtymän kiinteistöpalveluista.

– Kaikki kaivaukset tehdään arkeologisessa valvonnassa, koska kirkonmäen alue on kaavallisesti suojeltu. Kirkon parkkipaikalle tullaan asentamaan latauspisteitä sähköautoille.

– Valaistusmuutoksissa siirrytään LED-lamppujen käyttöön. Kaikki muutokset ja korjaukset tehdään Espoon seurakuntayhtymän ympäristöohjelman tavoitteiden mukaisesti, Koskela jatkaa.

Tarveselvitys on laadittu Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa ja Esbo svenska församlingissa yhteistyössä Espoon seurakuntayhtymän kiinteistöpalveluiden kanssa. Hankkeen korjauksia ohjaavat Espoon rakennusvalvonta ja Museovirasto, jolle valmiit suunnitelmat tullaan toimittamaan lausuttavaksi. Kirkkohallituksen yliarkkitehti sekä Museovirasto antavat lausunnon myös hankkeen näkyvistä muutoksista. Korjaamisessa otetaan huomioon rakennuksen historia sekä vanhat rakennustavat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Espoon tuomiokirkko.
Espoon tuomiokirkko. Kuva Jukka Granström.
Lataa
Espoon tuomiokirkko.
Espoon tuomiokirkko High res. Kuva: Jukka Granström.
Espoon seurakuntayhtymä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 157 500 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye