A-Insinöörit Oy

A-Insinöörit suunnittelemaan Hitachi Energyn uutta tuotanto- ja teknologiakeskusta

Jaa

Hitachi Energy rakennuttaa Vaasan seudulle uuden tuotanto- ja teknologiakeskuksen. Vikbyn teollisuusalueelle alkaa tänä syksynä rakentua 35 000 kerrosneliömetriä tiloja kestävää energiatulevaisuutta edistävän huipputeknologian kehittämiseen ja tuotantoon. Keskuksen rakenne- ja geosuunnittelijaksi on valittu A-Insinöörit.

Hitachi Energyn uusi tuotanto- ja teknologiakeskus Vaasaan.
Hitachi Energyn uusi tuotanto- ja teknologiakeskus Vaasaan. Hitachi Energy / Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen

Mustasaareen Vikbyn teollisuusalueelle rakennettavaan tuotanto- ja teknologiakeskukseen valmistuu vuonna 2027 huipputeknologiaa edustavat tuotanto- ja testauslinjat muuntajatuotantoon sekä modernit toimistotilat. Kokonaisuus sijoittuu noin 12 hehtaarin kokoiselle tontille Vikby 2 -alueella. Mittavat maanrakennustyöt alkavat syksyllä, ja runkotyöt ensi keväänä.

– On hienoa päästä käyttämään laaja-alaista rakenne- ja geoteknistä osaamistamme jälleen yhdessä energian vihreää siirtymää edesauttavassa investointihankkeessa. Keskuksen tuotanto- ja toimistotilojen suunnittelu on jo alkanut. Vastuullamme olevaan kokonaisuuteen kuuluu usean rakennuksen rakennetekninen suunnittelu tuotantorakennuksesta toimistotiloihin ja varastorakennuksiin, projektinjohtaja Timo Leppänen A-Insinööreistä kertoo.

Rakennukset toteutetaan paloteknisistä syistä pääosin betonirunkoisina, ja osassa tiloja hyödynnetään suurten jännemittojen ja asennettavuuden vuoksi teräsrakenteita.

– Uusi tuotanto- ja teknologiakeskuksemme mahdollistaa muuntajien tuotanto- ja testauskapasiteetin kaksinkertaistamisen Suomessa vastaamaan kasvavaan kysyntään. Muuntajat ovat keskeisessä asemassa energiajärjestelmän sähköistämisessä ja sähköverkon tehokkuuden ja luotettavuuden edistämisessä. Kehitämme ja valmistamme Suomessa monia vihreän energiasiirtymän, ja myös Suomen sähkön huoltovarmuuden kannalta keskeisiä avainteknologioita, toimitusjohtaja Matti Vaattovaara Hitachi Energystä sanoo.

Vaasan seudulla toimiva, Pohjoismaiden suurin energiateknologian keskittymä saa Hitachi Energyn noin 170 miljoonan euron investoinnin myötä 200 uutta työpaikkaa. A-Insinöörien teollisuuden suunnittelu- ja projektinjohtokohteisiin lukeutuu Vaasan seudulla mm. Wärtsilän vuonna 2022 avaama teknologiakeskus Smart Technology Hub sekä aiemmin tänä vuonna valmistunut Vaasan Energian Påttin lämpöpumppulaitos. 

Yhteyshenkilöt

Timo Leppänen, projektinjohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 569 6123
timo.leppanen@ains.fi

Tietoa julkaisijasta

A-Insinöörit (AINS Group) on suomalainen, ennakkoluuloton kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelu- ja konsulttitalo. Luomme yhdessä parasta rakennettua ympäristöä ja haastamme koko alaa uudistumaan kestävästi. 1 350 hengen asiantuntijayhteisömme tarjoaa talo-, teollisuus- ja infrahankkeisiin suunnittelu- ja projektijohtopalvelut kuudella liiketoiminta-alueella: rakennuttaminen, arkkitehtisuunnittelu, rakennesuunnittelu, korjaussuunnittelu, teollisuus- ja talotekniikka sekä yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelu. Toimimme 19 toimipisteessä Suomessa ja kansainvälisesti.

A-Insinöörit – ihmisiä, joiden kanssa rakennat rohkeasti parempaa. www.ains.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta A-Insinöörit Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye