Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hakaniemen liikennejärjestelyt muuttuvat merkittävästi syys-lokakuun vaihteessa

Jaa

Kruunusillat-hankkeen rakennustyöt Hakaniemessä ovat edenneet aikataulun mukaisesti. Syys-lokakuun vaihteessa Hakaniemessä otetaan käyttöön lopullisia, katusuunnitelman mukaisia liikennejärjestelyjä.

Syys-lokakuun vaihteessa väliaikainen liittymä Hakaniemen suunnasta Sörnäisten rantatielle poistuu käytöstä, ja lopputilanteen mukaiset liittymät otetaan käyttöön.
Syys-lokakuun vaihteessa väliaikainen liittymä Hakaniemen suunnasta Sörnäisten rantatielle poistuu käytöstä, ja lopputilanteen mukaiset liittymät otetaan käyttöön. Kruunusillat

Vaikutukset moottoriajoneuvoliikenteelle 

Hakaniemenrannassa liikenne siirtyy lopputilanteen mukaisille ajoväylille, ja uusi Hakaniemenrannan ja Merihaankadun risteys otetaan käyttöön maanantain 30.9. ja tiistain 1.10. välisenä yönä. Nykyinen, väliaikainen T-risteys Hakaniemenkadun ja Sörnäisten rantatien kohdalla poistuu samanaikaisesti käytöstä. Läpiajo Hakaniemenkadun kautta siirtyy Hakaniemenrantaan.

Samalla otetaan käyttöön Miina Sillanpään kadun ja Sörnäisten rantatien risteys.

Liikenne Sörnäisten rantatien ja Hakaniemen välillä toimii lopputilanteessa seuraavasti:

  • pohjoisen suunnasta saavuttaessa Sörnäisten rantatieltä / Merihaankadulta voi kääntyä sekä Miina Sillanpään kadulle että Hakaniemenrantaan.
  • Hakaniemen suunnasta tultaessa Hakaniemenrannasta voi kääntyä Merihaankadulle sekä keskustan että pohjoisen suuntaan, mutta Miina Sillanpään kadulta vain keskustan suuntaan.
  • Etelän eli keskustan suunnasta tultaessa Merihaankadulta / Sörnäisten rantatieltä pääsee kääntymään Hakaniemen suuntaan vain Miina Sillanpään kadun liittymästä.

Järjestelyjen viimeistely, vanhojen järjestelyjen purku ja lopullisten liikennevalojen käyttöönotto tapahtuu asteittain lokakuun ensimmäisten viikkojen aikana. Yötöitä tehdään lähes kaikkina arkiöinä ainakin 18.10. saakka. Liikenteenohjaajat ohjaavat tarvittaessa liikennettä.

Vaikutukset jalankululle

Sekä Merihaankadun ja Hakaniemenrannan risteykseen että Sörnäisten rantatien ja Miina Sillanpään kadun risteykseen avataan uusi suojatie jalankulun ja pyöräilyn käyttöön.

Tilapäisen risteyksen suojatie poistuu käytöstä.

Vaikutukset pyöräilylle

Sekä Merihaankadun ja Hakaniemenrannan risteykseen että Sörnäisten rantatien ja Miina Sillanpään kadun risteykseen avataan uusi suojatie jalankulun ja pyöräilyn käyttöön.

Tilapäisen risteyksen suojatie poistuu käytöstä.

Vaikutukset joukkoliikenteelle

Bussipysäkki H2521 siirtyy tiistaina 1.10. ennen aamuliikenteen alkua Hakaniemenkadulta John Stenbergin rantaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Kruunusillat-raitiotie Kruunusillat-raitiotie yhdistää Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman Helsingin keskustaan. Samalla se luo uuden merellisen reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Tavoitteena on aloittaa raitiotien matkustajaliikenne Laajasalon ja Hakaniemen välillä vuonna 2027.

Kruunusillat-raitiotie toteutetaan kahden urakkamuodon yhdistelmänä: Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan väliset kaksi siltaa, eli Finkensilta ja Kruunuvuorensilta, sekä Korkeasaaren maarakennus toteutetaan kokonaisurakkana. Kruunuvuorensillasta, noin 1200 metriä, tulee Suomen pisin silta. Yhteyden muu rakentaminen tehdään puolestaan allianssimallilla. Allianssiin sisällytetään myös yhteyden varrella olevia muita maarakennus-, kadunrakennus- ja kunnallisteknisiä töitä. Yksi tällainen työ on uuden Hakaniemensillan rakentaminen ja vanhan purkaminen.

Kruunusillat-allianssin osapuolet ovat Helsingin kaupunki, Kaupunkiliikenne Oy, YIT Suomi Oy, NRC Group Finland Oy, Ramboll Finland Oy, Sweco Finland Oy ja Sitowise Oy.

Kruunusillat-kokonaisurakan urakoitsijat ovat YIT Suomi Oy ja Kreate Oy. www.kruunusillat.fi -

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye