Kela/FPA

Kelan päätoimitalon peruskorjauksen rahoitus turvattava – Aaltojen suunnitteleman rakennuksen suojelu voi edetä vasta sen jälkeen

Jaa

Alvar ja Aino Aallon suunnittelemaa Kelan päätoimitaloa on esitetty suojeltavaksi rakennusperintölain perusteella. Kela edellyttää, että laajan peruskorjauksen rahoitus varmistetaan ennen kuin suojeluhanketta edistetään.

Kuvassa on Helsingin Taka-Töölössä sijaitseva Kelan päätoimitalo Nordenskiöldinkadun suunnasta katsottuna.

Helsingin Taka-Töölössä sijaitseva, vuonna 1956 Kelan käyttöön valmistunut päätoimitalo on laajan peruskorjauksen tarpeessa. Alustavasti peruskorjauksen kustannuksiksi on arvioitu vähintään useita kymmeniä miljoonia.

– Laajaa ja kallista peruskorjausta ei ole mahdollista rahoittaa Kelan toimintamenosta, minkä vuoksi haluamme, että korjauksen rahoitus turvataan ennen kuin suojeluhanke etenee, Kelan yhteisten palvelujen johtaja Jukka Helin sanoo.

Kela haluaa varmistaa, että rakennuksen tulevaan käyttöön ja mahdolliseen suojeluun liittyviä tekijöitä tarkastellaan yhdessä ennen suojeluhankkeen etenemistä. Kelassa valmistellaan parhaillaan suunnitelmaa päätoimitalon käytön turvaamiseksi niin, että rakennuksen arkkitehtoninen ja kulttuurihistoriallinen arvo otetaan huomioon.

Kelan näkemyksen mukaan peruskorjauksen rahoituksen puuttuminen on tässä vaiheessa esteenä sekä päätoimitalon kehittämiselle että suojeluhankkeelle.

– Olemme Kelassa ylpeitä siitä, että saamme toimia näin merkittävässä ja upeassa Aaltojen rakennuksessa, ja haluamme taata sen säilyttämisen myös tulevaisuudessa, Jukka Helin korostaa.

Rakennuksen suojelu on ollut esillä vuodesta 2020, jolloin Docomomo Suomi Finland ry. teki esityksen suojelusta rakennusperintölailla. Myös Museovirasto on kannattanut rakennuksen suojelua.

Kela antaa oman lausuntonsa suojeluesityksestä Uudenmaan ELY-keskukselle syyskuun loppuun mennessä. 

Lisätiedot medialle

Yhteyshenkilöt

Kelan viestintäKelan viestinnän mediapuhelin palvelee arkisin klo 9–16. Numerossa ohjaamme haastattelupyyntöjä asiantuntijoillemme. Voit jättää haastattelupyynnön myös sähköpostitse.

Puh:020 634 7745viestinta@kela.fi

Kuvat

Kansaneläkelaitos (Kela) hoitaa Suomen sosiaaliturvaan kuuluvien perusturvaa eri elämäntilanteissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kela/FPA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye