Fliiga

Aaro Astala johti Öljymiehet voittoon mestarien mittelössä

Jaa

F-liigan perjantain huippuottelu iskettiin Espoossa, jossa hallitseva mestari Oilers löi edelliskauden mestarin TPS:n lopulta maalein 5-4. Illan muut voittajat olivat Nurmon Jymyn vieraissa 6-4 kukistanut Happee ja FBC Turun vieraissa jatkoajalla 5-4 kaatanut EräViikingit.

Espoon ottelun kiistaton hahmo oli maajoukkuehyökkääjä Aaro Astala, joka iski Oilersin maaleista peräti neljä. Jo kotijoukkueen avausmaalin tehnyt Astala vei joukkueensa toisessa erässä 3–1-johtoon ja nosti kolmannessa alivoimalla lukemiksi jo 4-2, mutta voittoon se ei vielä riittänyt. Sitkeä TPS rutisti vielä rinnalle, kun ensin Pyry Kauppinen kavensi ylivoimalla ja kohta Aatu Koivisto iski tilanteeksi 4-4. Voittomaali nähtiin runsaat kuusi minuuttia ennen loppua, kun ylivoimalla pelannut Oilers riisti pallon keskialueella, Antti Suomela lähetti pitkän syötön maalille ja kukapa muu kuin Aaro Astala jatkoi pallon TPS-vahti Olli Kuisman verkkoon.

Seinäjoella johti Jymy vielä ottelun puolivälissä 3-2, mutta toisen erä loppu oli kotijoukkueelle synkkä. Roni Laasonen tasoitti Jonne Junkkarisen ketterästä esityöstä, Perttu Koljonen laukoi Happeen johtoon ja Teuvo Kinnunen pommitti Aaro Kokon pitkästä poikkisyötöstä eron jo kahteen. Matias Mäenpään kolmannessa erässä Happeelle laukoma kuudes maali oli isännille jo liikaa, kun Jymy kykeni enää Eemil Äijälän näyttävään kavennukseen.

EräViikingit oli Turussa tappiolla avauserässä jo 2-0 ja toisessa 3-1, mutta keskimmäisen erän lopun vahva ylivoimapelaaminen pohjusti helsinkiläisten nousun. Matej Penickan 3–2-kavennus syntyi FBC Turun kahden perättäisen jäähyn päälle, ja Ilmari Aarelan tasoituksen jälkeen iski vielä Tommi Wiander EräViikingit johtoon jälleen ylivoimalla. Kotijoukkueen Nikolas Laaksosen 4–4-tasoitus seitsemän ja puoli minuuttia ennen loppua riitti pisteeseen, mutta 14 sekuntia ennen jatkoajan loppua EräViikingit varmisti toisen perättäisen voittonsa, kun Juuso Möttönen sijoitti pallon takayläkulmaan Ilmari Aarelan pitkän poikkisyötön jälkeen.

Lauantaina ovat vuorossa ottelut OLS–Nokian KrP ja TPS–SPV.