Fliiga

Koovee jatkaa vahvasti – nyt kaatui viime kevään pronssijoukkue

Jaa

Uudestisyntynyt Koovee jatkaa kolmen pelaamansa ottelun jälkeen F-liigan naisten sarjaa puhtaalla pelillä, kun nyt kaatui viime kevään pronssijoukkue FBC Loisto kotikaukalossaan 6-4. Koovee karkasi kolmesti kahden maalin johtoon, ja vasta kolmannella kerralla Loisto ei kyennyt rutistamaan rinnalle.

Loisto kuittasi Kooveen seitsemässä minuutissa ottaman kahden maalin etumatkan eivätkä Emmiina Hapuojan 3-2 ensimmäisessä ja Henriikka Järven 4-2 toisessa erässäkään karistaneet kotijoukkuetta kannoilta. Mea Kiuru kavensi nopeasti, ja päätösjakson alussa Laura Pakarinen iski tilanteeksi 4-4. Heti seuraavassa vaihdossa Emmiina Hapuoja osui kuitenkin Kooveelle viidennen maalin, ja Tuulia Ahon kuudeskin syntyi jo ennen erän puoliväliä.

Sarjakärjessä komeilee viidesti pelannut ja neljästi voittanut EräViikingit, joka tänään kaatoi kotonaan SaiPan 4-1. Maaleja nähtiin vasta toisen erän lopulla, kun Manta Likki osui kotijoukkueelle ja Veera Lokka kuitin vieraille. EräViikingit karkasi kolmannessa erässä, jonka alussa osuivat puolustajat Jasmiina Järvinen ja Anni Räisänen sekä vielä erän puolivälissä Tove Tantere loppunumerot.

O2-Jyväskylä nousi kotonaan SSRA:ta vastaan kolmen maalin takaa tasoihin ja nappasi pisteen vaikka hävisi lopulta rangaistuslaukauksilla 4-5. pelin puolivälissä Nea Pirttilä laukoi SSRA:n 3–0-johtoon mutta vielä ennen taukoa Taimi Mikkola ja Susanna Kuusisto nostivat kotijoukkueen maalin päähän. Edes Hanna Niemelän komeasti yhdellä kosketuksella ohjaama 4–2-maali kolmannessa erässä ei riittänyt oululaisille kolmen pisteen voittoon, kun ensin Karoliina Juvonen kavensi, ja runsas minuutti ennen loppusummeria Noora Lapinkosken kaukolaukaus kierrosta pomppasi verkkoon tasoitukseksi. Jonna-Liina Variksen ja Sofia Rontin rangaistuslaukaukset toivat SSRA:lle kuitenkin lisäpisteen.

Lauantain iltapäiväpeleissä nähtiin viime kevään finalisteilta murskalukemat, kun mestari TPS murjoi kotonaan ÅIF:n 16-4 ja hopeajoukkue Classic vieraissa Welhot 11-1. TPS:n pistehirmuja olivat Olivia Pietilä (3+2), Eerika Koski (2+3), Meri-Helmi Höynälä (3+1), Emilia Pietilä (2+2) ja Milla Granlund (1+3). Classicista lihottivat pistepussejaan eniten Suvi Hämäläinen ja Natalia Pitkäkangas kummankin merkkautettua saldon 3+2.

Sarja jatkuu ensi lauantaina otteluilla SaiPa–Koovee, ÅIF–O2-Jyväskylä-Jyväskylä, PSS–TPS ja SSRA–SB-Pro.