Itäisen Uudenmaan saaristoon sykettä ja matkailuvoimaa
Haaga-Helia käynnistää uuden hankkeen: Saariston syke – Itäisen Uudenmaan saaristolle matkailuvoimaa. Tutkimus- ja kehityshankkeen päätavoitteena on parantaa itäisen Uudenmaan saaristomatkailun pk-yritysten elinvoimaisuutta ja innovointivalmiuksia.
Itäisen Uudenmaan saaristoalueen matkailullinen käyttö ja kehittäminen sekä matkailupalveluiden määrä ja alueen saavutettavuus ovat vaihtelevalla tasolla eri kuntien alueella. Alueen matkailun pk-yritykset tarvitsevat alueellisen kehittämisverkoston ja monipuolista koulutusta uusien matkailupalveluiden vastuulliseen kehittämiseen, viestimiseen sekä fyysiseen ja digitaaliseen saavutettavuuteen. Matkailualalle tyypillisesti saaristomatkailun tuotteiden ja palveluiden kysyntä painottuu kesäkauteen, ja tästä syystä yrityksillä on tarve kehittää ympärivuotisia palveluita.
– Hankkeemme tuloksina tavoitellaan uusia saaristomatkailutuotteita ja -palveluita pk-yrityksille ja luodaan Sipoosta Loviisaan ulottuva saaristomatkailun kehittäjien verkosto tukemaan alueen matkailun pk-yritysten toimintaa ja kehittymistä, kertoo hankkeen projektipäällikkö, lehtori Antti Petteri Kurhinen Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.
– Hankkeen tuloksena syntyy myös uutta tietoa alueen asukkaiden näkemyksistä ja toiveista itäisen Uudenmaan saaristomatkailun kehittämiseksi, Kurhinen jatkaa.
Yhteistyöllä kohti tavoitteita
Saariston syke -hankkeella on neljä alatavoitetta:
1. Uusien matkailutuotteiden ja -palveluiden kehittäminen saaristomatkailun pk-yrityksille.
2. Alueen matkailutoimijoiden yhteisen uuden kehittämisverkoston luominen.
3. Asukkaiden ja asiakkaiden osallistaminen matkailun tuotekehitykseen.
4. Tietoisuuden lisääminen itäisen Uudenmaan saaristosta matkakohteena.
Hanke toteuttaa Uusimaa-ohjelman 2022–2025 -painopistealueista erityisesti Menestyvä Uusimaa- ja Onnellisten Uusimaa -tavoitteiden toteutumista. Hanke edistää alueen matkailualan pk-yritysten innovaatiotoimintaa ja tuo niille uutta osaamista ja kasvua hankkeessa kehitetyistä uusista tuotteista. Lisäksi hanke osallistaa alueen yhteisöjä matkailupalveluiden kehittämiseen inklusiivisella tavalla ja ottaa huomioon kulttuurisen moninaisuuden matkailutuotteiden ja -palveluiden kehittämisessä.
Hankkeen toteuttaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, ja keskeiset yhteistyökumppanit ovat Uudenmaan liitto, Sipoon, Porvoon ja Loviisan saaristomatkailun pk-yritykset, näiden kuntien matkailun alueorganisaatiot sekä Uudenmaan virkistysalueyhdistys. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Petteri Kurhinenlehtori
Puh:+ 358 44 290 0030antti.kurhinen@haaga-helia.fiKuvat
Linkit
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa.
Muut kielet
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haagan kampuksella juhlittiin 20-vuotista ruokatuotannon johtamisen koulutusta6.11.2024 14:08:43 EET | Tiedote
Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun ruokatuotannon johtamisen korkeakoulututkintoon tähtäävä koulutus käynnistyi Haaga-Heliassa, silloisessa Haaga Instituutin ammattikorkeakoulussa. Samalla juhlistettiin 55 vuotta täyttävää Haagan restonomikampusta.
Haaga-Helian englanninkielinen opettajankoulutus täytti 20 vuotta24.10.2024 14:11:52 EEST | Tiedote
Englanninkielinen väylä opettajuuteen on vastannut kasvavaan tarpeeseen entistä kansainvälisemmässä Suomessa. Vuosien aikana Haaga-Helian koulutuksesta on valmistunut satoja ammatillisia opettajia, jotka ovat luoneet uraa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Suomen ruokamatkailua kehitetään kohti vastuullisia ja ikimuistoisia ruokaelämyksiä16.10.2024 11:18:15 EEST | Tiedote
Miten matkailijat saisivat kokea ikimuistoisia ruokaelämyksiä Suomessa tulevinakin vuosina? Ruokamatkailustrategia vuosille 2024–2028 määrittää suuntaviivat ruokamatkailun kehittämiselle.
Haaga-Heliassa käynnistyvä UlysseusAI-yhteistutkinto sai merkittävän kansainvälisen tunnustuksen30.8.2024 10:00:00 EEST | Tiedote
Haaga-Helian koordinoima, tekoälyn hyödyntämiseen liiketoiminnassa keskittyvä tutkinto on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Master-tason yhteistutkinto on nyt saanut tavoitellun kansainvälisen European Approach -akkreditoinnin.
Työelämään astutaan henkilöbrändeinä, ja sitä on treenattava7.8.2024 11:00:52 EEST | Tiedote
Lehtori Atte Varstan henkilöbrändiä käsittelevä tietoteos julkistetaan 14. elokuuta Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Julkistustilaisuus paneelikeskusteluineen on avoin yleisölle ja medialle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme