Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki suunnittelee Metsäläntien tilapäisestä lumenvastaanottopaikasta pysyvää

Jaa

Metsäläntien ja Hämeenlinnanväylän läheisyyteen suunnitellaan pysyvää lumenvastaanottopaikkaa ja lumenkuljetuksille tarkoitettua uutta ajoliittymää.

Hiekkakenttä, jonka reunoilla kasvaa puita.
Kenttä on toiminut tilapäisenä lumenvastaanottopaikkana usean vuoden ajan. Helsingin kaupunki Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki valmistelee kaavamuutosta, joka mahdollistaa pysyvän lumenvastaanottopaikan rakentamisen Metsäläntien ja Hämeenlinnanväylän risteysalueen läheisyyteen. Keskuspuiston reunamilla sijaitsevaa kenttää on käytetty lumen tilapäiseen varastointiin talvisin.   

Useita lumenvastaanottopaikkoja poistuu lähivuosina 

Helsingissä on tällä hetkellä yhdeksän virallista lumenvastaanottopaikkaa, joista viisi on poistumassa lähivuosina. Uusia pysyviä lumenvastaanottopaikkoja tarvitaan poistuvien tilalle sekä tiivistyvän kaupunkirakenteen ja merivastaanotosta luopumisen vuoksi. Kaupungin tavoitteena on luopua lumen merivastaanotosta vuoteen 2033 mennessä.  

Uuden pysyvän paikan rakentaminen perustuu Helsingin kaupunginhallituksen päätökseen, jonka mukaan kaupungin tulee vuoteen 2033 mennessä lisätä lumen maavastaanottopaikkojen määrää nykyisestä kuudesta yhdeksään.   

Lumen sulamisvedet ohjataan puhdistettuna Haagan puroon 

Lumenvastaanottopaikka tulee toimimaan vuorokauden ympäri ja voi vastaanottaa noin kolminkertaisen määrän lunta aiempaan verrattuna. Pysyvän lumenvastaanottopaikan suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota ympäristön seurantaan ja siihen, miten toiminta vaikuttaa luontoon, veteen ja meluun. 

Lumen sulamisvedet ohjataan suodatusjärjestelmän kautta purkuojaan, joka johtaa Haaganpuroon. Suodatuksessa käytetään teknologiaa, joka poistaa sulamisveden haitta-aineita tehokkaasti.  

Lumenkuljetuksen näkökulmasta paikan sijainti on hyvä. Metsäläntieltä tehdään uusi ajoliittymä lumenvastaanottopaikalle, sillä kuljetusten lisääntyessä ajo ei voi tapahtua nykyiseen tapaan virkistysreiteillä. Puunkaatoja tehdään uuden ajoliittymän kohdalta ja mahdollisesti myös kentän reunoilta etelä-, lounais- ja luoteispuolelta.   

Maastokävelyllä kuullaan lisätietoja hankkeesta 

Lumenvastaanottopaikkaan pääsee tutustumaan kaikille avoimella maastokävelyllä torstaina 3. lokakuuta 2024 klo 17–18. Maunulan majalta lähtevällä kävelyllä kuullaan hankkeen lähtökohdista ja vaikutuksista. Keskustelua on mahdollista jatkaa kaupungin asiantuntijoiden kanssa Maunulan majalla klo 18.30:een asti. 

Hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan voi tutustua 30.9.–25.10.2024 Oulunkylän ja Pohjois-Haagan kirjastoissa, Maunulan majalla sekä osoitteessa hel.fi/suunnitelmat. Kirjalliset mielipiteet tulee lähettää 25.10.2024 mennessä Helsingin kaupungin kirjaamoon.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaavoitus:

Marina Fogdell
Arkkitehti
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala, asemakaavoitus
050 337 7768
marina.fogdell@hel.fi

Lumenhallinnan kehittäminen:

Tero Koppinen
Projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala, yleiset alueet
040 680 3135
tero.koppinen@hel.fi

Kuvat

Hiekkakenttä, jonka reunoilla kasvaa puita.
Kenttä on toiminut tilapäisenä lumenvastaanottopaikkana usean vuoden ajan.
Helsingin kaupunki Helsingin kaupunki
Lataa
Tiellä ajaa auto ja tien molemmin puolin kasvaa puita.
Kenttä ja tuleva ajoliittymä sijoittuvat Metsäläntien pohjoispuolelle.
Helsingin kaupunki Helsingin kaupunki
Lataa
Kentän sijainti kartalla.
Pysyvä lumenvastaanottopaikka suunnitellaan nykyiselle monitoimikentälle. Kentän ja ajoliittymän sijainnit kuvassa ovat suuntaa-antavia.
Helsingin kaupunki Helsingin kaupunki
Lataa

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Fem finalister tävlar om att få planera allaktivitetshus i Havsrastböle30.9.2024 14:43:17 EEST | Pressmeddelande

Juryn har valt ut fem förslag till finalen i arkitekturtävlingen för allaktivitetshuset i Havsrastböle. I tävlingen söker man en plan för om- och utbyggnad av det befintliga kvartershuset. Havsrastböle kapell, som är ett landmärke i området, har hittills hotats av rivning, men alla finalister i tävlingen har föreslagit att det ska renoveras och bli en del av det nya allaktivitetshuset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye