Vaasan kaupunki - Vasa stad

Dirigenten för stadsorkesterns öppningskonsert byts ut – Kaapo Ijas intar Trefaldighetskyrka

Dela

Dirigenten för stadsorkesterns höstsäsongs öppningskonsert byts ut i sista stund, då den unga Kaapo Ijas kommer att leda orkestern. Ijas är en av de största talangerna i den nya generationen, och hans karriär är på stark uppgång.

Ijas har ägnat sitt liv passionerat åt musiken, vilket märks i hans fördomsfria och kreativa produktioner. Den konsert som Ijas leder den 3 oktober i Trefaldighetskyrka tar med lyssnarna till den unge Don Juans värld. Denna förförarens arketyp har fascinerat konstnärer oändligt. Mozart komponerade en hel opera för honom, Gluck en balett och Strauss en symfonisk dikt.

Som motvikt till konsertens starka och tragiska nyanser kommer sopranen Helena Juntunen, som erövrat operahus runt om i världen, att framträda som solist. Den amerikanske kompositören Samuel Barbers Knoxville: Summer of 1915 berättar om en himmelskt vacker sommarkväll i den djupa södern i USA.

Innan konserten finns det möjlighet att träffa sopranen Helena Juntunen den 2 oktober kl. 18 i Vasa stadsbiblioteks Venny-sal. Som författargäst kommer hon att berätta om sin färska självbiografi Ibland för mycket, alltid för lite. Boken ger en intressant inblick i operavärldens kulisser och en internationell stjärnas liv. Evenemanget har fri entré.

Biljetter till konserten säljs via Netticket.

Nyckelord

Kontakter

Mia Huhta
Intendent
+35840 524 8877
mia.huhta@vaasa.fi

Länkar

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Fotokonstnärerna Ritva Kovalainens och Sanni Seppos utställning Nordanvidsskogen på Österbottens museum - presskonferens fre 4.10.2024 kl. 10 på Österbottens museum27.9.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

INBJUDAN TILL MEDIERNA Välkommen till presskonferens för Ritva Kovalainens och Sanni Seppos utställning Nordanvindsskogen fredag 4.10.2024 kl. 10 på Österbottens museum, adr. Museigatan 3, 65100 Vasa. På plats på presskonferensen är fotokonstnärerna Ritva Kovalainen och Sanni Seppo samt amanuens Noora Lehtovuori från Vasas museer. Förfrågningar om intervjuer och ytterligare information: Amanuens Noora Lehtovuori: noora.lehtovuori@vaasa.fi, tfn +358405877363 Efter presskonferensen kan man komma överens om intervjuer. Representanter för medierna kan om de så önskar reservera en separat tid för att bekanta sig med utställningen. Informationsbilder: https://kuvapankki.vaasa.fi/s/o/C3NL7rJxUzGsonVh MEDDELANDE Trettio år för skogarna – Fotokonstnärerna Ritva Kovalainens och Sanni Seppos utställning Nordanvidsskogen på Österbottens museum De prisbelönta fotokonstnärerna Ritva Kovalainens och Sanni Seppos trettioåriga konstnärliga och forskningsinriktade arbete kring skogsteman kulminerar i ut

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye