Ajanvaraus maksuttomiin influenssarokotuksiin alkanut 65 vuotta täyttäneille ja muille riskiryhmiin kuuluville
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) on alkanut ajanvaraus 65 vuotta täyttäneiden ja muiden riskiryhmään kuuluvien influenssarokotuksiin. Samalla käynnillä tarjotaan lisäksi koronarokotetta 65 vuotta täyttäneille ja 18 vuotta täyttäneille vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluville.
Keusoten rokotuspisteillä on hyvin rokotusaikoja vapaana, ja ajanvarauspuhelimeen pystytään vastaamaan arkisin samana tai seuraavana päivänä.
Uudenlainen influenssarokote hauraimmille
VaxigripTetra-rokote on jo saapunut rokotuspisteille.
85 vuotta täyttäneille ja 50 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille suositeltu Fluad Tetra -rokote saapuu rokotuspisteille viimeistään lokakuun puoliväliin mennessä. Tehosteainetta sisältävää Fluad Tetra -rokotetta tarjotaan niille, joilla immuniteetti on heikentynyt. Rokote todennäköisesti antaa heille paremman ja pitkäkestoisemman suojan kuin VaxigripTetra-rokote, jossa tehosteainetta ei ole.
2–6-vuotiaiden lasten nenäsumuterokote Fluenz saapuu lokakuun lopulla. Tätä ennen on saatavilla pistettävää VaxigripTetraa.
Olenko oikeutettu maksuttomaan rokotukseen?
Influenssarokotus on seuraaville ryhmille maksuton:
- 65 vuotta täyttäneet
- Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvat: THL influenssan riskiryhmät
- Raskaana olevat
- Sote- ja lääkehuollon työntekijät, jotka osallistuvat asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon, huomioi että usein influenssarokote on mahdollista saada työterveyshuollon tarjoamana.
- Varusmiespalveluksensa tai vapaaehtoisen asepalveluksensa aloittavat henkilöt
- 6 kuukauden – 6 vuoden ikäiset lapset
Raskaana oleva ja alle 7-vuotias lapsi voi saada influenssarokotteen neuvolakäynnin yhteydessä loka-joulukuussa.
Raskaana oleva kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään, ja aika koronarokotteelle tulee varata rokotuspisteelle. Raskaana olevalle voi antaa koronarokotteen missä tahansa raskauden vaiheessa.
Opiskeluterveydenhoitaja tarjoaa influenssarokotteita lääketieteellisille riskiryhmille sekä sote-opiskelijoille, jotka työn/työharjoittelun vuoksi ovat oikeutettuja rokotteeseen.
Ikääntyneiden asumispalvelut ja Keusoten kotihoito rokottavat asiakkaansa palveluissaan.
Tarkemmat tiedot influenssa- ja koronarokotuksista:
Ajanvaraus rokotukseen:
- OmaKeusoten digiasiointi
- p. 019 226 0651 klo 8–20
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Paula Hiljanen, tartuntataudeista vastaava lääkäri
p. 050 4970 989
paula.hiljanen@keusote.fi
Tietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue: Hyvinkään sairaalan pitkän aikavälin toiminta- ja tilasuunnitelma etenee19.12.2024 11:59:46 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) aluehallitus päätti hyväksyä kuntoutuskeskuksen suunnitteluprosessin edistämisen osana Hyvinkään sairaalan pitkän aikavälin talous- ja toimintasuunnitelmaa. Suunnittelun tavoitteena on parantaa nykyisiä tilaratkaisuja sekä vastata kuntoutuspalvelujen muuttuvaan tarpeeseen.
Keusoten siirtoviivehoitopäivät ovat vähentyneet merkittävästi vuonna 202419.12.2024 09:42:16 EET | Tiedote
Siirtoviiveen vähentämisellä Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) on saavuttanut edellisvuoteen verrattuna noin 1,5 miljoonan euron säästöt. Siirtoviivehoitopäivillä tarkoitetaan ajanjaksoa, kun potilas joutuu odottamaan jatkohoitopaikkaa sairaalan osastolla.
Aluevaltuusto hyväksyi hyvinvointialueen asiakasmaksukorotukset ja talousarvion vuodelle 202513.12.2024 14:07:34 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto on hyväksynyt esityksen hyvinvointialueen asiakasmaksujen korotuksista kokouksessaan 12.12.24.
Keusotessa otettiin käyttöön omatiimit: Tutut ammattilaiset hoitavat tuttuja asiakkaita5.12.2024 11:41:13 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) jokaiselle alueen asukkaalle on nimetty omatiimi, jonka ytimessä on hoitaja ja lääkärityöpari. Tavoitteena on, että hoitoon pääsy ja hoidon jatkuvuus paranevat.
Lasten ja nuorten hyvinvointi edellyttää koko perheen tukemista5.12.2024 11:26:50 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) lasten ja nuorten mielenterveysongelmiin saa apua opiskeluhuollosta, perheneuvolasta ja nuorisoasemalta. Keskeistä lasten ja nuorten tukemisessa on parantaa koko perheen hyvinvointia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme