Pirkanmaan hyvinvointialue

Avun hakemista mielenterveys- ja päihdeongelmiin helpotetaan Pirkanmaalla

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialue on avannut kaikille täysi-ikäisille pirkanmaalaisille suunnatun päihde- ja riippuvuushoidon neuvonnan sekä uusia yhteydenottokanavia mielenterveys- tai päihdeongelmiin apua tarvitseville 18–23-vuotiaille nuorille aikuisille.

Päihde- ja riippuvuushoidonneuvonta auttaa täysi-ikäisiä pirkanmaalaisia

Uusi päihde- ja riippuvuushoidon neuvonta palvelee chatissa ja puhelimitse. Neuvonnasta täysi-ikäiset pirkanmaalaiset voivat kysyä apua päihde- ja riippuvuusongelmiin. 

Sekä chat että puhelinpalvelu on avoinna arkisin kello 12–15. Chatiin pääset pirha.fi-sivujen alalaidassa olevasta pinkistä puhekuplasta. Puhelinpalvelun numero on 040 840 4450.

Päihde- ja riippuvuushoidon neuvonnassa voit asioida myös nimettömästi. Lisäksi Pirkanmaan hyvinvointialueen omat ammattilaiset voivat kysyä palvelusta neuvoja päihde- ja riippuvuushoitoon liittyvissä asioissa.

18–23-vuotiaille nuorille aikuisille puhelinpalvelu ja walk-in-palvelu

18–23-vuotiaat pirkanmaalaiset nuoret aikuiset voivat kysyä neuvoa mielenterveys- ja päihdeongelmiin numerosta 041 730 9245, joka on avoinna ma–pe kello 12–13. 

Nuorten aikuisten mielenterveys- ja päihdehoidon tiimin vastaanotolle voi tulla myös ilman ajanvarausta maantaisin kello 9–11 ja torstaisin kello 13–15. Walk-in-vastaanotto on Tampereella Tullin alueella osoitteessa Hammareninkatu 5 B, 4. kerros. 

Myöhemmin syksyllä verkkosivuille tulee lomake, jonka täyttämällä nuori aikuinen voi pyytää ammattilaisen yhteydenottoa.

Edelleen myös sosiaali- ja terveysasemilta saa apua mielenterveys- ja päihdeongelmiin

Uudet yhteydenottokanavat täydentävät olemassa olevia kanavia. Edelleen mielenterveys- ja päihdeongelmiin saa apua sosiaali- ja terveysasemilta soittamalla lääkärin ja hoitajan vastaanottojen hoidon tarpeen arviointi-, ajanvaraus-, neuvontanumeroon eli siihen samaan numeroon, johon kaikissa muissakin terveysvaivoissa otetaan yhteyttä. Lisäksi opiskelijoita auttaa opiskeluterveydenhuolto.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye