Pirkanmaan hyvinvointialue

Lasten, nuorten ja perheiden palveluissa pilotoidaan laajennettuja aukioloaikoja

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialueella pilotoidaan lasten, nuorten ja perheiden palveluissa laajennettuja aukioloaikoja.  Pilotti kestää vuoden 2024 loppuun asti.

Tarkoitus on tarjota perheille mahdollisuus asioida arkena pidennetyin aukioloajoin sekä avata aikoja myös lauantaisin. Syksyllä 2024 avataan ilta-aikoja ja lauantaiaikoja neuvolapalveluissa, lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluissa, kasvatus- ja perheneuvonnassa, perhetyössä sekä lapsiperheiden ja lastensuojelun sosiaalityössä. Laajennettuja aukioloaikoja on tarjolla näissä palveluissa Tampereella, Nokialla, Ruovedelle, Sastamalassa ja Valkeakoskella. Asiakkaille tarjotaan niin sanotun virka-ajan ulkopuolista aikaa käynnin varaamisen yhteydessä. 

– Haluamme tarjota perheille joustoa erilaisiin elämäntilanteisiin. Toisinaan käyntiaikoja on vaikea sovittaa esimerkiksi vanhemman töiden takia keskellä arkipäivää, kertoo palvelulinjajohtaja Titta Pelttari lasten, nuorten ja perheiden palveluista.  

Henkilöstö on jo saanut palautetta asiakkailta ja sen perusteella laajemmat aukioloajat helpottavat perheiden arkea, koska tapaamisten tai vastaanottoaikojen takia ei tarvitse olla pois omista töistä tai tehdä muita eritysjärjestelyitä. Pilotista saadaan myös tietoa siitä, olisivatko perheet valmiita matkustamaan lähimpänä olevaa palvelua pidemmälle, jos aikataulut sopisivat paremmin perheelle. 

Laajennettujen aukioloaikojen paikkakunnat ja niihin osallistuvat palvelut valikoitiin sekä toimitilojen soveltuvuuden että henkilöstön vapaaehtoisuuden perusteella. 

– Toimitilojen valinnassa katsoimme, että ne soveltuvat meidän palveluihimme. Esimerkiksi lastenneuvolassa tarvitaan tiettyjä tarvikkeita, joita ei välttämättä ole tarjolla kaikissa toimipisteissä. Meidän piti myös miettiä turvallisuus, puhtaanapito sekä se, ettei kukaan joudu työskentelemään yksin. Ketään henkilöstöstämme ei pakotettu osallistumaan pilottiin, vaan siihen on saanut ilmoittautua vapaaehtoisesti, kertoo Pelttari. 

Pilotin päätyttyä tehdään päätöksiä siitä, voidaanko laajennettuja aukioloaikoja järjestää pysyvänä toimintana osassa palveluista. Asiakastyytyväisyyskysely aiheesta toteutetaan myöhemmin tämän vuoden aikana. 

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Selvitys esittää lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluihin muutoksia saatavuuden lisäämiseksi2.10.2024 15:48:13 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueella parannetaan lasten ja nuorten perustason mielenterveys- ja päihdepalveluiden ja erikoissairaanhoidon psykiatrian saatavuutta. Taustalla on juuri valmistunut selvitys, jonka pohjalta on tarkoitus muun muassa selkeyttää ja yhdenmukaistaa hyvinvointialueen hoidon porrastusta ja palveluihin hakeutumista. Lisäksi ennaltaehkäisyä tuetaan uusilla varhaisen tuen malleilla. Aluehallitus käsittelee selvitystä ja kehittämisehdotuksia maanantaina 7. lokakuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye