Pakasteesta helposti vihanneksia arkeen – ruokavaikuttaja Tara Junkerin nopea raviolivuoka tomaattisesta Apetit Pomodoro Rosso -vihannessekoituksesta valloittaa
Arkiruoassa arvostamme helppoutta. Ruokatrendeissä helppouden lisäksi korostuu myös hinta ja hyvinvointi: monilla katse on käännetty edullisempien, mutta kuitenkin terveellisten vaihtoehtojen puoleen. Pakastevihannekset tarjoavat sekä helppoutta ruoanlaittoon että monipuolisia mahdollisuuksia lisätä kasviksia ateriaan tavoitettavaan hintaan. Ruokavaikuttaja Tara Junker ihastui tomaattiseen pakastekasvissekoitukseen Apetit Pomodoro Rossoon sen monipuolisuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi.
Pakasteet auttavat arjessa – käytä vain se, mitä tarvitset
Vihannespakasteet ovat helppokäyttöisiä: ne on valmiiksi puhdistettu, kuorittu, pilkottu ja höyrytetty.
”Ruoanlaitossa säästää aikaa, kun voi ottaa tarvitut kasvikset pakasteesta suoraan käyttöön. Myös hävikinehkäisyyn ne ovat oiva apu”, Apetitin markkinointipäällikkö Nina Dahlberg vinkkaa.
Dahlberg myös muistuttaa, että vihannespakastepussin sisällöstä kaikki on syötävää, jolloin ei tarvitse maksaa syömäkelvottomista osista kuten kuorista tai kannoista. Pakasteesta voi lisäksi ottaa aina käyttöön vain sen, mitä tarvitset. Vihannespakastepussin lopun voi jättää pakasteeseen odottamaan seuraavaa käyttöä.
Tomaattinen Pomodoro Rosso hurmaa monipuolisuudellaan
Ruokavaikuttaja Tara Junker on laatinut seuraajilleen illallisreseptejä, joiden valmistaminen vie aikaa vain alle kaksikymmentä minuuttia. Tähän konseptiin luotiin resepti Apetit Pomodoro Rosso -sekoituksen ympärille: Tara loihti raviolivuoan, joka sisältää Pomodoro Rosso -sekoitusta, raviolia, tomaattimurskaa, kikherneitä tai linssejä ja mozzarellaa.
”Resepti on superhelppo. Siihen tarvitsee vain uunivuoan ja valmistamiseen menee aikaa alle viisi minuuttia ennen kuin vuoka laitetaan uuniin. Tiskiäkään ei synny. Pomodoro Rosso -sekoituksen ansiosta kasviksia on monipuolisesti”, Junker kertoo.
Apetit Pomodoro Rosso on pakastealtaassa harvinaisuus, sillä se sisältää tomaattia. Lisäksi sekoituksessa on porkkanaa, paprikaa, purjoa, sipulia ja valkosipulia.
”Pomodoro Rosso sopii pastakastikkeeksi, keittoihin, pataruokiin ja varmasti myös piirakoihin tai vaikka makaronilaatikon joukkoon. Tämähän on oikeasti sellainen tuote, että ei tarvitse kuin avata pussi ja kaataa mukaan”, Junker sanoo.
Hän nostaa esiin, että sekoituksen avulla saa helposti monipuolisesti kasviksia.
”Minulla on ajatus, että viikossa olisi hyvä syödä 25 eri kasvista. Pomodoro Rossosta saa jo kerralla kuutta eri vihannesta ja uskon, että tämän sekoituksen avulla myös lapsille saa tarjottua monipuolisesti vihanneksia”, Junker kertoo.
Helposti kasviksia arkeen pakastealtaasta
Apetitin vuonna 2023 teettämän kyselyn* mukaan 89 % suomalaisista on sitä mieltä, että pakastekasvikset sopivat osaksi helppoa kotiruokaa. Lähes puolet (46 %) vastaajista puolestaan kertoi ostavansa pakastekasviksia helpottaakseen ruoanlaittoa ja 48 % koki, että pakastekasviksista on helppo valmistaa ruokaa. Kyselyn perusteella reseptivinkkejä kuitenkin kaivattiin lisää.
Apetit tarjoaa verkkosivuillaan tuotteisiinsa sopivia reseptivinkkejä erilaisiin tarpeisiin helpottamaan arjen ruoanlaittoa. Esimerkiksi Apetit Kotimainen Peruna & keittokasvissekoituksesta on helppoa ja nopeaa valmistaa neljälle henkilölle keitto. Annoksen hinta vaihtelee noin puolentoista ja kahden ja puolen euron välillä riippuen, käyttääkö proteiininlähteenä kasvipyöryköitä, jauhelihaa vai lohta. Toinen vaivaton ja edullinen arkiruoka on kiusaukset valinnaisella täytteellä.
Esimerkiksi savuporokiusaukseen ei tarvita kuin Apetit Peruna-sipulisekoitusta ja Apetit Savuporokeitto sekä suolaa maun mukaan.
”Tämän vaivattomammin tuskin valmistuu kuuden hengen annos eikä hintakaan huimaa päätä”, Dahlberg vinkkaa.
Apetitin teettämän pakastekasviskyselyn tiedonkeruu toteutettiin online-kyselynä Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 03.–06.02.2023. Tutkimuksen kohderyhmä oli 18–75 -vuotiaat, pakastekasviksia vähintään muutaman kerran vuodessa ostavat ja kyselyyn vastasi 1000 suomalaista. Otos kiintiöitiin kansallisesti edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.
Yhteyshenkilöt
Miika KemiläViestintä- ja vastuullisuusjohtajaApetit Oyj
Puh:+358104024044miika.kemila@apetit.fiApetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Ravitsemussuositukset korostavat kasvipohjaista ruokavaliota - kasviproteiini BlackGrainia käytetään parantamaan elintarvikkeiden ominaisuuksia22.11.2024 10:30:00 EET | Tiedote
Kasvipohjaisen ruokavalion merkittävyys korostuu ravitsemussuosituksissa. Kasvisten lisäämistä ruokavaliossa suositellaan sekä terveys- että ympäristösyistä. Kotimaisten kasviproteiinien määrää voisi lisätä huomattavasti. BlackGrain From Yellow Fields® -kasviproteiini vastaa suositeltuun tarpeeseen. BlackGrain on rypsistä ja rapsista jalostettu innovatiivinen elintarvike.
The nutritional recommendations emphasize a plant-based diet – plant protein BlackGrain is used to improve the characteristics of food products22.11.2024 10:30:00 EET | Press release
The significance of plant-based diet is emphasized in nutritional recommendations. Adding vegetables to the diet is recommended for both health and environmental reasons. The amount of Finnish plant proteins could be increased considerably. The BlackGrain From Yellow Fields® plant protein answers to the recommended need. BlackGrain is an innovative food ingredient processed from turnip rape and rapeseed.
Kotimaisuus on suomalaisille tärkeä valintakriteeri kasviöljyn valinnassa – yli 40 prosenttia valitsee rypsi- tai rapsiöljyn terveellisyyden vuoksi13.11.2024 10:30:00 EET | Tiedote
Apetit selvitti kuluttajakyselyllä* suomalaisten käyttötottumuksia ja valintakriteerejä kasviöljyihin liittyen. Kotimaisuus, monikäyttöisyys ja terveellisyys ovat suomalaisten tärkeimmät syyt valita rypsi- tai rapsiöljy. Yli puolet suomalaisista käyttää rypsi- tai rapsiöljyä vähintään joitain kertoja viikossa. Rypsi- tai rapsiöljyä käytetään enemmän kuin oliiviöljyä.
Apetit Rypsiöljy on nyt Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljy6.11.2024 08:30:00 EET | Tiedote
Apetit rypsiöljyn nimi muuttuu Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyksi. Tuote pysyy ennallaan. Nimenmuutokseen on vaikuttanut Ruokaviraston suositus muuttaa elintarvikkeiden nimet vastaamaan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetusta. Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyssä käytetään raaka-aineena kotimaista rypsiä ja rapsia. Muutoksen yhteydessä tuote tuodaan osaksi Apetit Kotimainen -tuoteperhettä. Apetitin vähittäiskaupassa myytävä rypsi- & rapsiöljy on aiemminkin puristettu 100-prosenttisesti kotimaisesta raaka-aineesta.
Apetitin uutuuksissa maistuvat lempeän tulinen nduja sekä mausteinen harissa21.10.2024 10:30:00 EEST | Tiedote
Apetitin syksyn uutuudet tuovat pakastealtaseen lämpimiä makuja: pehmeän tulinen Superior Nduja-pepperonipizza, mehevän juustoinen Margherita-pizza tuplapakkauksessa, pehmeän Tomaattinen linssikeitto, mausteiset Falafel Harissa -pyörykät sekä värikäs Kotimainen Wok Satokausi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme