Apetit Oyj

Pakasteesta helposti vihanneksia arkeen – ruokavaikuttaja Tara Junkerin nopea raviolivuoka tomaattisesta Apetit Pomodoro Rosso -vihannessekoituksesta valloittaa

Jaa

Arkiruoassa arvostamme helppoutta.  Ruokatrendeissä helppouden lisäksi korostuu myös hinta ja hyvinvointi: monilla katse on käännetty edullisempien, mutta kuitenkin terveellisten vaihtoehtojen puoleen. Pakastevihannekset tarjoavat sekä helppoutta ruoanlaittoon että monipuolisia mahdollisuuksia lisätä kasviksia ateriaan tavoitettavaan hintaan. Ruokavaikuttaja Tara Junker ihastui tomaattiseen pakastekasvissekoitukseen Apetit Pomodoro Rossoon sen monipuolisuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi.

Pakasteet auttavat arjessa – käytä vain se, mitä tarvitset


Vihannespakasteet ovat helppokäyttöisiä: ne on valmiiksi puhdistettu, kuorittu, pilkottu ja höyrytetty. 

”Ruoanlaitossa säästää aikaa, kun voi ottaa tarvitut kasvikset pakasteesta suoraan käyttöön. Myös hävikinehkäisyyn ne ovat oiva apu”, Apetitin markkinointipäällikkö Nina Dahlberg vinkkaa.

Dahlberg myös muistuttaa, että vihannespakastepussin sisällöstä kaikki on syötävää, jolloin ei tarvitse maksaa syömäkelvottomista osista kuten kuorista tai kannoista. Pakasteesta voi lisäksi ottaa aina käyttöön vain sen, mitä tarvitset. Vihannespakastepussin lopun voi jättää pakasteeseen odottamaan seuraavaa käyttöä.

Tomaattinen Pomodoro Rosso hurmaa monipuolisuudellaan


Ruokavaikuttaja Tara Junker on laatinut seuraajilleen illallisreseptejä, joiden valmistaminen vie aikaa vain alle kaksikymmentä minuuttia. Tähän konseptiin luotiin resepti Apetit Pomodoro Rosso -sekoituksen ympärille: Tara loihti raviolivuoan, joka sisältää Pomodoro Rosso -sekoitusta, raviolia, tomaattimurskaa, kikherneitä tai linssejä ja mozzarellaa.

”Resepti on superhelppo. Siihen tarvitsee vain uunivuoan ja valmistamiseen menee aikaa alle viisi minuuttia ennen kuin vuoka laitetaan uuniin. Tiskiäkään ei synny. Pomodoro Rosso -sekoituksen ansiosta kasviksia on monipuolisesti”, Junker kertoo.

Apetit Pomodoro Rosso on pakastealtaassa harvinaisuus, sillä se sisältää tomaattia. Lisäksi sekoituksessa on porkkanaa, paprikaa, purjoa, sipulia ja valkosipulia.

”Pomodoro Rosso sopii pastakastikkeeksi, keittoihin, pataruokiin ja varmasti myös piirakoihin tai vaikka makaronilaatikon joukkoon. Tämähän on oikeasti sellainen tuote, että ei tarvitse kuin avata pussi ja kaataa mukaan”, Junker sanoo.

Hän nostaa esiin, että sekoituksen avulla saa helposti monipuolisesti kasviksia.

”Minulla on ajatus, että viikossa olisi hyvä syödä 25 eri kasvista. Pomodoro Rossosta saa jo kerralla kuutta eri vihannesta ja uskon, että tämän sekoituksen avulla myös lapsille saa tarjottua monipuolisesti vihanneksia”, Junker kertoo.

Helposti kasviksia arkeen pakastealtaasta


Apetitin vuonna 2023 teettämän kyselyn* mukaan 89 % suomalaisista on sitä mieltä, että pakastekasvikset sopivat osaksi helppoa kotiruokaa. Lähes puolet (46 %) vastaajista puolestaan kertoi ostavansa pakastekasviksia helpottaakseen ruoanlaittoa ja 48 % koki, että pakastekasviksista on helppo valmistaa ruokaa. Kyselyn perusteella reseptivinkkejä kuitenkin kaivattiin lisää.

Apetit tarjoaa verkkosivuillaan tuotteisiinsa sopivia reseptivinkkejä erilaisiin tarpeisiin helpottamaan arjen ruoanlaittoa. Esimerkiksi Apetit Kotimainen Peruna & keittokasvissekoituksesta on helppoa ja nopeaa valmistaa neljälle henkilölle keitto. Annoksen hinta vaihtelee noin puolentoista ja kahden ja puolen euron välillä riippuen, käyttääkö proteiininlähteenä kasvipyöryköitä, jauhelihaa vai lohta. Toinen vaivaton ja edullinen arkiruoka on kiusaukset valinnaisella täytteellä.

Esimerkiksi savuporokiusaukseen ei tarvita kuin Apetit Peruna-sipulisekoitusta ja Apetit Savuporokeitto sekä suolaa maun mukaan.

”Tämän vaivattomammin tuskin valmistuu kuuden hengen annos eikä hintakaan huimaa päätä”, Dahlberg vinkkaa.

Apetitin teettämän pakastekasviskyselyn tiedonkeruu toteutettiin online-kyselynä Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 03.–06.02.2023. Tutkimuksen kohderyhmä oli 18–75 -vuotiaat, pakastekasviksia vähintään muutaman kerran vuodessa ostavat ja kyselyyn vastasi 1000 suomalaista. Otos kiintiöitiin kansallisesti edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

Yhteyshenkilöt

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj

Apetit Oyj:n tammi-kesäkuun 2024 puolivuosikatsauksen julkistaminen 15. elokuuta 20248.8.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Apetit Oyj:n puolivuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2024 julkistetaan torstaina 15.8.2024 klo 8.30. Puolivuosikatsaus on luettavissa julkistamisen jälkeen yhtiön verkkosivuilla apetit.fi. Apetit järjestää tiedotustilaisuuden suorana webcast-lähetyksenä 15.8.2024 klo 10.00. Tiedotustilaisuutta voi seurata Apetitin verkkosivuilla osoitteessa apetit.fi/sijoittajille. Esitysmateriaali ja tallenne tiedotustilaisuudesta ovat saatavilla yhtiön kotisivuilla tilaisuuden jälkeen. Apetit Oyj

Publishing of Apetit Plc’s Half-Year Report for January-June 2024 on 15 August 20248.8.2024 08:00:00 EEST | Press release

Apetit Plc will publish its Half-Year Report for January-June 2024 on Thursday, 15 August 2024 at 8:30 a.m. The report can be found on the company’s website at apetit.fi after its publishing. A news conference (in Finnish) will be held as a live webcast on 15 August 2024 at 10:00 a.m. The news conference can be followed at apetit.fi/sijoittajille. The presentation material and a recording of the webcast will be available on the company’s website after the news conference. Apetit Plc

Tiesitkö, että pinaatista saadaan kaksi satoa? – Pakastepinaatista vaivatonta arkiruokaa vaikka kesäkeittiöön Tara Junkerin reseptillä4.7.2024 09:30:00 EEST | Tiedote

Kun vihannekset pakastetaan niiden olleessa parhaimmillaan, ovat ne tuoreita edelleen käyttöön otettaessa. Apetit viljelyttää miljoonia kiloja kotimaisia pakastevihanneksia vuodessa. Apetitin satokauden aloittaa pinaatti, josta ruokavaikuttaja Tara Junker ideoi arkiruokareseptin, joka on helppo valmistaa myös kesämökillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye