Kysely: Näihin asioihin suomalaiset käyttävät eniten luottokorttiaan

Jaa

Etua.fi:n kyselytutkimus toteutettiin 13.6.2024-4.9.2024. Kyselyyn vastasi 503 luottokortillista suomalaista. Kyselyyn vastanneiden naisten ja miesten osuus oli lähes sama, sillä vastaajista 51,7 % oli miehiä ja naisia 47,7 %.

Lähes kuusi kymmenestä vastaajasta käyttää luottokorttia arjen ostoksiin. Toiseksi yleisin käyttötarkoitus luottokortille oli laskujen maksaminen ja kolmanneksi yleisin matkustaminen. Joka viides rahoitti ulkomaisten verkkokauppojen ostokset luottokortilla.

Myös terveydenhuolto oli huomattava käyttötarkoitus, sillä yli 14 prosenttia käytti luottokorttia terveydenhuollon kuluihin. Suunnilleen saman verran vastaajat käyttivät luottokorttiaan auton hankintaan tai sen huoltokuluihin.

Vähemmän luottokorttia käytettiin oman kodin ehostamiseen. Kodinkoneet, huonekalut, viihde-elektroniikka ja remontointiin luottokorttia käytti vain 8-13 prosenttia vastaajista.

Mihin ostoihin tai maksuihin olet käyttänyt luottokorttia viimeisen vuoden aikana?  Prosentti
Arjen ostokset 59,80%
Huonekalut 9,50%
Kodinkoneet 12,70%
Viihde-elektroniikka 9,90%
Remontointi 8,30%
Terveydenhuolto 14,30%
Lemmikin hankinta/hoito 6,80%
Auton hankinta/huolto 13,90%
Matkustaminen 23,50%
Laskujen maksaminen 24,70%
Ostot ulkomaisista verkkokaupoista 19,70%

Suoraan kyselyn tuloksiin pääset täältä: Kyselytutkimus: Luottokortin käyttö Suomessa | Etua.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Etua.fi

Etua.fi on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etua Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye