Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Varha mukana energiahuoltoon liittyvässä valmiusharjoituksessa

Jaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue osallistuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston järjestämään LOUNAIS24-valmiusharjoituksen 9. - 10. lokakuuta. Harjoituksen teema on pitkäkestoinen sähkönjakelun häiriö. Tavoitteena on testata laadittuja valmiussuunnitelmia sekä kehittää osallistujien yhteistoimintaa häiriötilanteissa.

Kaksi violettia graafista elementtiä, jotka näyttävät sydämiltä tai V-kirjaimilta tummaa taustaa vasten. Oikeassa ylänurkassa on Varhan logo.

Varhasta harjoitukseen osallistuvat läpileikkaavasti Turun seudun osastoja ja yksiköitä sekä yksiköitä erityisesti Salon ja Someron alueelta. 

− Osallistumalla harjoitukseen haluamme vahvistaa Varhan omaa toimintavalmiutta ja varautumista sekä parantaa alueemme kuntien ja viranomaisten sekä myös hyvinvointialueiden välistä yhteistyötä, sanoo turvallisuus- ja riskienhallintajohtaja Heikki Vähäkuopus Varsinais-Suomen hyvinvointialueelta. 

Harjoitus on suunnattu ensisijaisesti Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen kunnille ja hyvinvointialueille ja sen tavoitteena on vahvistaa varmuutta hallita häiriötilanteita. Harjoitukseen osallistuu myös järjestöjä ja huoltovarmuuskriittisiä yrityksiä. 

Valmiusharjoituksessa simuloidaan häiriötilannetta, jossa annetun skenaarion ympärille suunnitellaan tehtäviä, joita osallistujaorganisaatiot ratkovat omilla toimipaikoillaan ja yhteisellä virtuaalisella harjoitusalustalla. 

Yli kunta- ja hyvinvointialuerajojen ulottuvat häiriötilanteet vaativat yhteistyötä. Suunnitelmallinen ja säännöllinen harjoittelu tukee tehokasta toimintaa tositilanteessa ja on parasta varautumista. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Mätning av barns och ungas funktionsförmåga och psykiska hälsa vid cancerbehandling inleds1.10.2024 08:01:00 EEST | Pressmeddelande

Minst en fjärdedel av barn och unga som har haft cancer behöver intensifierat stöd för psykiska symtom kopplade till sjukdomen, även flera år efter avslutad behandling. ÅUCS och HUS har nu startat ett pilotprojekt med en ny applikation som ska mäta funktionsförmågan och livskvaliteten hos dessa patienter. Syftet är att identifiera dem som kan ha nytta av psykosocialt stöd och ge dem den hjälp de behöver för att stödja återhämtningen.

Lasten ja nuorten fyysisen ja psyykkisen toimintakyvyn mittaaminen osana syövän hoitoa alkaa1.10.2024 08:01:00 EEST | Tiedote

Vähintään joka neljäs syövän sairastanut lapsi tai nuori tarvitsee tehostettua tukea sairauteensa liittyvään psyykkiseen oireiluun vuosia syöpähoitojen jälkeen. Tyks ja HUS ottavat pilottikäyttöön uudenlaisen, toimintakykyä ja elämänlaatua mittaavan sovelluksen. Se auttaa tunnistamaan psykososiaalisesta tuesta hyötyvät potilaat ja tarjoamaan heille toipumista tukevaa apua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye