Fliiga

LASBille syksyn avausvoitto Helsingistä – Niko Einiön tehot liikaa EräViikingeille

Jaa

LASB nappasi neljännellä yrittämällä kauden avausvoittonsa ja avauspisteensä, kun EräViikingit taipui kotonaan rangaistuslaukauksilla 5-4. Lahtelaisten voimahahmo oli joukkueen neljästä pelitilannemaalista kolme iskenyt ja yhden syöttänyt hyökkääjä Niko Einiö.

Tapanilan Mosahallin illan avausmaalin osui kotijoukkueen Daniel Tenhonen, mutta sitten otti ohjat Niko Einiö, joka ensin tasoitti ja toisessa erässä laukoi vieraat kahdesti johtoon isäntien Oliver Sillanpään ehdittyä välillä tasoittaa lukemiksi 2-2. Päätösjakson aluksi Olli Salmisen laukaus yläputken alle tasoitti tilit taas, mutta viisi minuuttia ennen täyttä aikaa EräViikingit menetti jälleen pallon keskialueella ja Emil Karkulowski vei LASBin kiinni voittoon Niko Einiön syötöstä. Kolmea pistettä ei lahtelaisille vielä tänään suotu, kun Matej Penicka iski pienestä kulmasta tasoituksen Simon Stranskyn poikkisyötöstä EräViikinkien painaessa ilman maalivahtia. Rangaistuslaukauskisassa Santtu Pohjosen torjunnat sekä Jorens MalkavsinJanne Jaanuksen ja Mael Marthalerin maalit toivat kuitenkin lisäpisteen LASBille.

Sarja jatkuu perjantaina otteluilla Nurmon Jymy–Classic, EräViikingit–TPS, Oilers–Westend Indians ja FBC Turku–Happee.