SDP EDUSKUNTA

SDP:n Jani Kokko: Hallitus - miksi haaskaatte puoli miljardia yksityisten terveystalojen taskuun?

Jaa

Hallitus alleviivaa sitä, että nyt on pakko säästää. Samaan aikaan hallitus kuitenkin haaskaa puoli miljardia yksityisten terveystalojen taskuun kela-korvauksien muodossa. Miten tämä on mahdollista?

Kansanedustaja Jani Kokko
Kansanedustaja Jani Kokko J-P Flander

Samaan aikaan, kun hoitojonot kasvavat eivätkä ihmiset pääse hoitoon, hallitus harjoittaa räikeää kaverikapitalismia. Taloustilanne on heikko ja kaikesta säästetään, mutta samaan aikaan verorahoja tuntuu riittävän pumpattavaksi yksityisille terveysjäteille. Tämä on törkeää veronmaksajien rahojen käyttöä.

- Kannustan hallitusta harkitsemaan vakavasti, kannattaako syytää puolta miljardia euroa veronmaksajien rahoja yksityisten terveystalojen taskuun kela-korvauksien muodossa. Tälle summalle löytyisi tässä taloustilanteessa järkevämpääkin käyttöä, Kokko peräänkuuluttaa.

Hallituksen harjoittama sote-politiikka on epäonnistunut. Hyvinvointialueet tarvitsevat tukea alijäämän kattamisen kanssa ja ihmiset odottavat hoitoon pääsyä. Hallitus katselee tätä asiaa kuitenkin läpi sormien - heille tärkeintä on, että rikkaat pääsevät yksityisten palvelujen kautta entistäkin helpommin hoitoon.

- Puolella miljardilla pystytään parantamaan merkittävästi julkista sote-puolta. Hallitukselta on kuitenkin arvovalinta antaa tämä raha yksityisille terveystaloille sen sijaan, että se keskittyisi purkamaan hoitojonoja ja parantamaan julkisia sosiaali- ja terveyspalveluja. Olen pöyristynyt, Kokko toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jiri Halttunen
Lataa
Jiri Halttunen
Lataa
Jiri Halttunen
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Suhonen: Vientivetoinen palkkamalli syöksee pienipalkkaiset ikuiseen ahdinkoon3.10.2024 14:53:00 EEST | Tiedote

Hallitus on tänään päättänyt tuoda palkkadumppauslain eduskuntaan. Malli tulee väistämättä sitomaan kotimaan palkkakehityksen vientialojen palkkamalttiin ja sen vaikutukset osuvat raskaimmin julkisen sektorin työntekijöihin. Näiden työntekijöiden palkkatason nousu sementoidaan sitomalla sovittelijan kädet. - Tämä tarkoittaa väistämättä sitä, että työnantaja puoli voi nojautua lainsäädännön perälautaan ja todeta, ettei vientialojen korotusta suurempi nosto käy. Kuinka pääministeri Orpo voi pokkana todeta, että ei tässä haluta hillitä eri alojen palkankorotuksia? kysyy kansanedustaja ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Timo Suhonen.

SDP:n Marko Asell: Orpon hallitus maustaa rakentamislakia mieleisekseen2.10.2024 12:13:58 EEST | Tiedote

– Orpon hallituksen rakentamislakiin esittämät muutokset ovat osin ongelmallisia. Kuntien viranomaisille säädettävä rakentamisluvan käsittelyn määräaika voi kääntyä tarkoitustaan vastaan ja kaavoituksen ennakoitavuus ja pysyvyys on vaarassa heiketä. Rakentamislaki vaatii korjaamista, mutta nyt mukaan on sekoitettu oikeistohallituksen kitkerät mausteet, arvioi ympäristövaliokunnan jäsen, kansanedustaja Marko Asell (sd).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye