Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kalanviljelylaitoksille väliaikainen oikeus poiketa alimmista vedenkorkeuksista Pohjois-Karjalassa

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on antanut kalanviljelylaitoksille väliaikaisen oikeuden poiketa alimmista vedenkorkeuksista Ylisenjärvellä Joensuussa ja Pitkälampi -järvessä Kontiolahdella. Tavoitteena on vähentää kuivuudesta kalankasvatukselle aiheutuvia vahinkoja.

Pohjois-Karjalassa keskimääräistä kuivemman ja lämpimämmän kesän ja loppusyksyn vuoksi vedenkorkeus Ylisenjärvellä sekä Pitkälammessa on huomattavan matalalla. Poikkeukselliset olosuhteet ovat vähentäneet kalankasvatuslaitoksille tulevan veden virtaamaa ja vaarantaneet laitoksilla olevien arvokkaiden kalakantojen hengissä säilymisen. 

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 30.9.2024 ja 4.10.2024 antamillaan päätöksillä antanut oikeuden väliaikaisesti poiketa Ylisenjärven ja Pitkälammen padotus- ja juoksutussääntöä koskevista lupamääräyksistä. Vedenpinnan tasoa saadaan laskea Ylisenjärvellä tasoon N60 +119,60 m ja Pitkälammessa tasoon N60 +109,10 m. Hakemukset on laittanut vireille kummassakin asiassa Pohjois-Karjalan Kalanviljely Oy.

Päätöksien mukaan vedenpinta on palautettava alkuperäiselle tasolleen, kun perusteet vaarantorjuntaan ovat loppuneet. Ylisenjärvessä vedenpinta on palautettava alkuperäiselle tasolleen viimeistään 15.5.2025 ja Pitkälammessa viimeistään 10.5.2025. 

Päätökset voidaan panna täytäntöön mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Päätökset ja ovat nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (ISAVI/8613/2024 ja ISAVI/8849/2024). Päätökset löytyvät Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelusta helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa sijaintikunnan nimen.

Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelu

Lisätietoja

Ympäristölakimies Emil Kuosmanen, p. 0295 016 832 
Johtaja Johanna Ahonen, p. p. 0295 016 867
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Työntekijä kuoli – työnjohtajille sakkoja työturvallisuusrikoksesta, kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta4.10.2024 16:06:30 EEST | Tiedote

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi päätoteuttajan vastaavalle työnjohtajalle 60 päiväsakkoa, toiselle päätoteuttajan työnjohtajalle 40 päiväsakkoa ja putkiurakoitsijan työnjohtajalle 50 päiväsakkoa työturvallisuusrikoksesta, kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Yhteisösakkoa koskevat vaatimukset hylättiin. Käräjäoikeus antoi ratkaisunsa 3.10.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye