Ilmatieteen laitos

Lumisade heikentää ajokeliä maan keskivaiheilla sunnuntaina

Jaa

Pohjois-Lappiin on jo satanut ensilumi, ja viikonloppuna maa saadaan valkeaksi paikoin myös Lapin eteläpuolella. Varsinkin Koillismaalla lumisateet on syytä huomioida liikenteessä.

Ilmatieteen laitoksen 4. lokakuuta tekemän ennusteen mukaan vielä lauantai on poutainen ja monin paikoin aurinkoinen päivä, mutta sunnuntaina Suomeen leviää lännestä vesi-, räntä- ja lumisateita. Sateita tulee maan keskiosasta Keski-Lappiin ulottuvalla alueella. Sadealueen pohjoisosassa sataa enimmäkseen räntää tai lunta, muualla vettä.

Sadetta saadaan erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Etelä-Lapissa, missä sademäärä on vedeksi muutettuna 10‒20 millimetriä vuorokaudessa. Varsikin Koillismaalla ja Lapin kaakkoisosassa lunta voi kertyä jopa yli 10 senttimetriä vuorokaudessa.

Maanantaiaamuksi sateet väistyvät lähes kokonaan itään.

"Pohjois-Lapissa on jo saatu ensilumi maahan, mutta viikonloppuna maa saadaan valkeaksi paikoin myös Lapin eteläpuolella. Varsinkin Koillismaalla tilanne on syytä huomioida, jos täytyy lähteä autolla liikenteeseen. Lumisateeseen ei missään nimessä pidä lähteä liukasteleman kesärenkailla", sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen.

Ensi viikolla sää on muuttumassa vähitellen sateiseen ja tuuliseen suuntaan. Maan pohjoisosaan onkin odotettavissa lisää lumisateita, mutta etelässä ensilunta ei vielä näy ennusteissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi, puh. 029 539 1000 (vaihde).
Voit ottaa yhteyttä myös Ilmatieteen laitoksen viestintään: ilmatieteenlaitos.fi/medialle

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmatieteen laitos havainnoi ja tutkii ilmakehää, lähiavaruutta ja meriä. Lisäksi se tuottaa palveluita säästä, merestä, ilmastosta, ilmanlaadusta ja lähiavaruudesta yleisen turvallisuuden, elinkeinoelämän ja kansalaisten tarpeisiin. Osoitteessa ilmatieteenlaitos.fi voit tutustua meihin paremmin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmatieteen laitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye