Helsingin tapahtumasäätiö

Asiantuntijaraati on valinnut Stadin Silakkamarkkinoiden parhaat tuotteet

Jaa

Stadin Silakkamarkkinoiden avajaispäivänä kokoontunut ruoka- ja kaupunkikulttuurin asiantuntijoista koostuva silakkaraati on palkinnut perinteiseen tapaan markkinoiden parhaat kalatuotteet. Voittajiksi palkittiin Leif ja Gerd Bergman Getasta Ahvenanmaalta sekä Pirjo ja Reima Salonen Taivassalosta.

Kaksi henkilöä seisoo ulkona, molemmilla on kukkakimput ja mies pitelee diplomia.
Vuoden perinteinen maustekala -sarjan ensimmäisellä sijalla palkittiin Leif Bergman Ahvenanmaalta ja Silakkayllätys-sarjan palkinnon nappasi Pirjo Salonen Taivassalosta. Kim Öhman.

Vaihtuvin jäsenin 1970-luvulta asti toiminut silakkaraati valitsee vuosittain kolme parasta tuotetta Stadin Silakkamarkkinoiden tarjonnasta kahdessa kategoriassa. Vuoden maustekalasarjassa kilpaili tänä vuonna 10 tuotetta ja kylmien silakkatuotteiden silakkayllätyssarjassa 12 tuotetta. Raati pisteytti tuotteet maun, ulkonäön, tuoksun ja koostumuksen mukaan. 

Silakkayllätys-sarjassa voittajaksi julistettiin taivassalolaisten Pirjo ja Reima Salosen tillisilakka. Tuomariston vakuutti harmoninen, ystävällinen ja vahvasti tillinen maku. Sarjan toiselle sijalle sijoittui pellinkiläisten Johanna ja Jörgen Kellgrenin saaristolaiscurry, kolmannelle pyhämaalaisen Vento Aallon chili-ananassillakka. 

“Kaikissa tuotteissa näkyi vahvasti intohimo ja käsityöläisyys. Raati pääsi maistamaan kerrassaan upeita tuotteita. Mukana oli muutama todellinen yllättäjä, jotka odottamattomasti nousivat suosikeiksi alkuvaikutelmista huolimatta”, kuvailee silakkaraadin jäsen Tapio Bergrström.

Vuoden perinteinen maustekala -sarjan pääpalkinnon voitti Leif ja Gerd Bergman Getasta Ahvenanmaalta. Tuomaristo ihastui erityisesti tuotteen koostumukseen, tasapainoisuuteen, merellisen kauniiseen ulkomuotoon ja loistavaan rakenteeseen. Toiselle sijalle sijoittui John Eriksson Kemiön edustalta Rosalan saarelta sekä kolmannelle sijalle Silakkayllätys-sarjan voittajapari Pirjo ja Reima Salonen. Molemmissa sarjoissa palkitut tuotteet ovat myynnissä kalastajien myyntipisteillä niin kauan, kuin tuotteita riittää.

Silakkaraadissa kalaherkkuja arvioivat Fazerin Chef de cuisine Tapio Bergrström, Ruokamarttojen Marjukka Mikkola, Nuorisoneuvoston Mark Ikonen, The Helsinki Distilling Companyn Kai Kilpinen, Stadin AO:n ravintola- ja catering-alan koulutuspäällikkö Dan Koskinen, Helsingin apulaispormestari Johanna Laisaari, journalisti ja sisällöntuottaja Tom Nylund, Helsingin Sanomien toimittaja Heli Saavalainen, Helsinki Partnersin markkinointi- ja viestintäjohtaja Anu Syrmä, Palmia Foodsin tuotekehityspäällikkö Pasi Tuomiranta ja Kespron Food Development Manager Harri Veckman.

“Raati edusti laaja-alaista osaamista ja löysimme yhteisen näkemyksen siitä, mitkä tuotteet palkitaan. Raatityöskentelyn lomassa nousi mielenkiintoisia keskusteluja silakan, suomalaisen ruoan ja gastronomian ympäriltä”, kertoo Harri Veckman.

Stadin Silakkamarkkinat on avoinna Kauppatorilla sunnuntaista lauantaihin 6.–12.10.2024. Myyntiaika on sunnuntaista perjantaihin klo 9–19 ja lauantaina klo 9–16. Stadin Silakkamarkkinat on osa Helsingin ruokavuotta 2024. Silakkamarkkinoiden jälkeen sunnuntaina 13.10. Kauppatorilla vietetään perinteistä Purjelaivapäivää jo 37. kerran.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Anna Mäkelä, Helsingin tapahtumasäätiö, anna.makela@eventshelsinki.fi, puh. 050 581 4153

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Stadin Silakkamarkkinat joudutaan sulkemaan tältä päivältä kovan tuulen vuoksi9.10.2024 14:48:04 EEST | Tiedote

Helsingin Kauppatorilla sunnuntaista asti vietettyjä Stadin Silakkamarkkinoita on tänään koetellut tuuli ja sade. Sääennuste lupaa kovia tuulenpuuskia ja markkinoiden turvallisuutta ei pystytä takaamaan ennusteen mukaisissa sääolosuhteissa. Markkinat suljetaan tältä päivältä, mutta avataan taas sääolosuhteiden salliessa huomenna ja pidetään auki aina lauantaihin 12. lokakuuta asti.

Stadin Silakkamarkkinoilla nautitaan syksyisestä markkinatunnelmasta ja kalaherkuista25.9.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Stadin Silakkamarkkinoita vietetään Helsingin Kauppatorilla 6.–12. lokakuuta. Helsingin syyskauden käynnistävä tapahtuma tuo torille kalatuotteita myyviä kalastajia eri puolilta Suomea ja runsaasti muita artesaanituotteiden myyjiä. Markkinoilla pääsee nauttimaan Itämeren antimista merellisessä markkinatunnelmassa. Silakkaraati valitsee parhaat myyntituotteet markkinoiden avajaispäivänä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye