Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

”Ikuinen opiskelija, työtä vierova pummi, Suomen Shakespeare” – Juha Hurme ja työryhmä kirjoittivat Aleksis Kiven elämästä ja tuotannosta teoksen

Jaa

Kirjailija ja teatteriohjaaja Juha Hurme, säveltäjä-laulaja Aleksi Parviainen ja pianotaiteilija Marie Körkkö yhdistävät taituruutensa musiikkia ja tarinoita sisältävässä Soiva Kivi -näyttämöteoksessa, joka kertoo Aleksis Kiven elämästä. Teos saa ensi-iltansa Kanneltalossa torstaina 10. lokakuuta.

Kasvokuvat taiteilijoista.
Marie Körkön, Juha Hurmeen ja Aleksi Parviaisen yhteistyönä syntyi uusi luentokonserttikokonaisuus Soiva Kivi.


Aleksis Kivi (1834–1872) oli valtavan tuottelias kirjailija, joka eli värikkäästi ja paini koko elämänsä ajan vakavien mielenterveysongelmien kanssa. Kiven henkilökohtainen elämäntarina ja hänen huikean inspiroiva ja laaja kirjallinen tuotantonsa ovat toimineet alkusysäyksenä Soiva Kivi -esityksen synnylle.

”Ikuinen opiskelija ja työtä vierova pummi Aleksis Stenvall on Suomen Shakespeare, joka elvytti suomen kirjakielen Agricolan kömpelyyksistä modernin maailmankirjallisuuden vaatimiin huimuuksiin. Siksi Kivi soi yhä”, Juha Hurme sanoo.

Soiva Kivi -esityksessä kuullaan Juha Hurmeen luennoinnin rinnalla kaksi kantaesitystä. Säveltämässään säestyksettömässä Steinklang-laulusarjassa Aleksi Parviainen tulkitsee Aleksis Kiven runoja modernilla runonlaulannalla. Marie Körkön säveltämä soolopianosarja Näkyjä Impivaarasta on saanut inspiraationsa Kiven romaanista Seitsemän veljestä. Ohjelma huipentuu Parviaisen ja Körkön esittämään Einojuhani Rautavaaran harvoin kuultuun laulusarjaan Neljä laulua oopperasta Aleksis Kivi (1996).

Tarinoita ja musiikkia yhdistävä teos saa ensiesityksensä Kanneltalossa torstaina 10. lokakuuta 2024, jolloin vietetään sekä Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää että Maailman mielenterveyspäivää. Aleksis Kiven syntymästä tulee kuluneeksi 190 vuotta.



Soiva Kivi -esitykset:

To 10.10.2024 klo 18.00 | Kanneltalo (Klaneettitie 5)

Pe 11.10. klo 18.00 | Vuotalo (Mosaiikkitori 2)

Su 10.11. Klo 15.00 | Lopen kirjasto (Kauppatie 3)

Esiintyjät: Juha Hurme, Marie Körkkö, Aleksi Parviainen

Lisätietoja:

Johanna Yrjölä | viestintäsuunnittelija | 040 546 0536 | johanna.yrjola@hel.fi

Maria Junno | kulttuurituottaja, Kanneltalo | 040 508 6022 | maria.junno@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Aleksi Parviainen
Aleksi Parviainen
Sanna Nuutinen
Lataa
Juha Hurme
Juha Hurme
Studio Torkkeli
Lataa
Marie Körkkö
Marie Körkkö
Ville Paul Paasimaa
Lataa

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa ja Vuotalo tarjoavat kaupunkilaisille kulttuuritapahtumia, esityksiä, näyttelyitä, kursseja, elokuvia ja taidekasvatusta.

Annantalo
Caisa
Kanneltalo
Malmitalo
Maunula-talo
Stoa
Vuotalo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Savoy JAZZFestissä somekomeetta Francesca Tandoi, laulajatähti Lizz Wright ja bebop-virtuoosi Peter Bernstein4.10.2024 10:39:34 EEST | Tiedote

Yleisöennätyksensä tänä vuonna tehnyt Savoy JAZZFest järjestetään jälleen ensi vuoden maaliskuussa keskiviikosta lauantaihin 5.-8.3.2025. Pääkaupunkiseudun merkittävimpiin jazz-tapahtumiin lukeutuva Savoy JAZZFest julkistaa nyt torstain ja perjantain esiintyjänsä. Torstaina Savoyssa esiintyvät Suomeen ensimmäistä kertaa saapuva hehkutettu italialainen jazzpianisti ja laulaja Francesca Tandoi sekä maamme arvostetuimpiin saksofonisteihin lukeutuva Manuel Dunkel, jonka kokoaman yhtyeen erikoisvieraana soittaa amerikkalainen bebop-virtuoosi Peter Bernstein. Perjantaina päästään nauttimaan aikamme suosituimpiin amerikkalaisiin jazz- ja soullaulajattariin lukeutuvan Lizz Wrightin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran yhteiskonsertista. Lipunmyynti alkaa perjantaina 4.10. klo 10 lippu.fi:ssä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye