Ilmatieteen laitos aloittaa yhteistoimintaneuvottelut – vähennystarve arviolta enintään 30 henkilöä
Ilmatieteen laitokselle on asetettu 6,1 miljoonan euron säästötavoite vuoteen 2027 mennessä.
Ilmatieteen laitos on jättänyt tänään 7.10.2024 yhteistoimintaneuvotteluesityksen henkilöstön edustajille. Yhteistoimintaneuvottelut käynnistetään tuotannollisista ja taloudellisista syistä.
Ilmatieteen laitoksen talousarviorahoitukseen kohdistuu yhteensä noin 6,1 miljoonan euron pysyvä leikkaus vuoteen 2027 mennessä. Säästöistä noin 4,4 miljoonaa euroa pitää olla saavutettuna jo vuonna 2025. Ilmatieteen laitokselle asetettu säästötavoite on osa valtionhallinnon tuottavuusohjelmaa.
Suunniteltuihin säästötoimenpiteisiin kuuluu henkilöstövähennyksiä. Arvio irtisanottavien määrästä on enintään 30 henkilöä. Henkilöstömenoihin kohdistuvien leikkausten lisäksi säästöjä tavoitellaan myös Ilmatieteen laitoksen muista menoista.
”Jotta Ilmatieteen laitoksen toiminta saadaan sopeutettua toimintamenomäärärahoja vastaavaksi, joudumme valitettavasti tekemään kohdennettuja leikkauksia toimintaamme. Samanaikaisesti olemme tunnistaneet tarpeen lisätä uudenlaista osaamista organisaatiossamme. Olosuhde- ja turvallisuuspalveluillemme sekä korkeatasoiselle tutkimuksellemme on vahva kysyntä yhteiskunnan eri sektoreilla. Haluamme varmistaa, että olemme tulevaisuudessakin kilpailukykyinen, yhteiskunnan ja asiakkaidemme tarpeita palveleva ja turvallisuutta edistävä organisaatio”, Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas toteaa.
Ilmatieteen laitoksella työskentelee noin 760 henkilöä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Pääjohtaja Petteri Taalas, Ilmatieteen laitos, puh. 050 341 3460
Hallintojohtaja Marko Viljanen, Ilmatieteen laitos, puh. 050 584 1790
Tietoja julkaisijasta
Ilmatieteen laitos havainnoi ja tutkii ilmakehää, lähiavaruutta ja meriä. Lisäksi se tuottaa palveluita säästä, merestä, ilmastosta, ilmanlaadusta ja lähiavaruudesta yleisen turvallisuuden, elinkeinoelämän ja kansalaisten tarpeisiin. Osoitteessa ilmatieteenlaitos.fi voit tutustua meihin paremmin.
Muut kielet
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Ilmatieteen laitos
Jari-myrskyn tuulet ja tykkylumi aiheuttivat vahinkoja suuressa osassa maata22.11.2024 14:29:39 EET | Tiedote
Keskiviikosta 20.11. alkaen Suomessa vaikuttanut myrskymatalapaine aiheutti runsaasti pelastustoimen tehtäviä sekä sähkökatkoja maan eteläosasta Pohjois-Pohjanmaalle asti.
Lumimyrsky saapuu Suomeen etelästä keskiviikkona – vaikutuksia jo aamuliikenteessä19.11.2024 16:10:38 EET | Tiedote
Ajokeli muuttuu jo keskiviikkoaamuna huonoksi etelästä alkaen. Samalla tuuli voimistuu niin merellä kuin maalla. Vaikutuksia on odotettavissa laajalti.
Lumipyry muuttaa ajokelin erittäin huonoksi keskiviikkoillasta alkaen18.11.2024 14:00:09 EET | Tiedote
Hankala ajokeli haittaa laajalti erityisesti torstain aamuliikennettä.
Itämeren rannikkoalueet voivat olla ilmakehän hiilidioksidin lähde13.11.2024 09:10:00 EET | Tiedote
Viiden vuoden ajan kerätyt havainnot Utön tutkimusasemalla osoittavat, että meri saaren ympärillä on hiilidioksidin lähde. Tutkimuksen tulokset auttavat arvioimaan Itämeren hiilitasetta ja päästöjen vähentämiseen tähtäävien toimenpiteiden vaikutuksia.
Laivaliikenteen ilmapäästöt voidaan arvioida menetelmällä, joka hyödyntää tietoja laivasta ja olosuhteista12.11.2024 09:06:00 EET | Tiedote
Ilmatieteen laitoksen tutkija Mikko Heikkilä tutki väitöstyössään laivaliikenteen ilmapäästöjen mallintamista menetelmällä, jossa hyödynnetään tietoja laivasta ja vallitsevista olosuhteista. Tulokset auttavat arvioimaan entistä tarkemmin laivaliikenteen päästöjä ja ihmisten altistumista ilmansaasteille.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme