Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etelä-Suomen nuorisotyön ammattilaiset koolla Hämeenlinnassa nuorisotyön viikolla

Jaa

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään viikolla 41 jo 11. kerran. Nuorisotyön viikolla nostetaan esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi. Nuorisotyö on pieni, mutta nuorten näkökulmasta erittäin merkittävä ammattiala, joka kohtaa nuoria pääasiassa heidän vapaa-ajallaan.

Etelä-Suomen alueelliset nuorisotyöpäivät järjestetään Hämeenlinnassa 8.-9.10.2024. Sytty-päivien eli Etelä-Suomen alueellisten nuorisotyöpäivien teemana on ”ammattina kohtaaminen”. Ohjelmassa on teeman tukemiseksi asiantuntijaluentoja sekä teemaseminaareja. Ääneen pääsevät niin Mieli ry:n, HelsinkiMission, opetus- ja kulttuuriministeriön kuin monen paikallisen tason toimijan edustajat.

”Nuorilla on ollut viime vuosina rankkaa esimerkiksi koronapandemian, Ukrainan tilanteen, taloustilanteen ja ympäristökriisiin liittyen. On tärkeää, että koulun ja kodin lisäksi nuorella on myös muita turvallisia aikuisia, joiden seurassa tuntee olonsa kohdatuksi. Tämä rooli asettuu usein nuorisotyön ammattilaisen harteille. Tämän vuoksi Sytty-tapahtumamme sisältö painottuu tänä vuonna juuri tähän teemaan. Haluamme tukea omalta osaltamme nuorten parissa työskenteleviä tärkeässä tehtävässään”, kertoo yksi järjestäjistä, ylitarkastaja Anu Mäkinen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Tapahtumaan osallistuu ennätykselliset noin 150 nuorisoalan ammattilaista ympäri Etelä-Suomen aluetta. Tapahtuman järjestää Etelä-Suomen aluehallintovirasto yhdessä Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalveluiden sekä Hämeenlinnan seudun 4H:n kanssa.

Tapahtuman nettisivut: https://eventilla.avi.fi/event/pEBe3

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

""

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Yrkespersoner inom ungdomsarbetet i Södra Finland samlas i Tavastehus under ungdomsarbetsveckan7.10.2024 14:26:54 EEST | Pressmeddelande

Den nationella Ungdomsarbetsveckan infaller under vecka 41 och den firas i år för 11:e gången. Syftet med temaveckan är att lyfta fram ungdomsarbetarnas, föreningarnas, kommunernas och församlingarnas viktiga arbete för de ungas bästa. Ungdomsarbetet är ett litet men ur de ungas synvinkel viktigt yrkesområde som arbetar med unga, i synnerhet under fritiden.

Työntekijä kuoli – työnjohtajille sakkoja työturvallisuusrikoksesta, kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta4.10.2024 16:06:30 EEST | Tiedote

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi päätoteuttajan vastaavalle työnjohtajalle 60 päiväsakkoa, toiselle päätoteuttajan työnjohtajalle 40 päiväsakkoa ja putkiurakoitsijan työnjohtajalle 50 päiväsakkoa työturvallisuusrikoksesta, kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Yhteisösakkoa koskevat vaatimukset hylättiin. Käräjäoikeus antoi ratkaisunsa 3.10.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye