Fliiga

Viiden pisteen Suvi Hämäläinen liikaa FBC Loistolle

Jaa

Suvi Hämäläinen nousi kolmella maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään Lempäälän illan hahmoksi, kun viime kevään hopeajoukkue Classic kukisti pronssijoukkue FBC Loiston lopulta maalein 8-4.

FBC Loisto hallitsi alkuminuutteja, muttei pystynyt ohittamaan Classic-vahti Juulia Katajaa huippupaikoistakaan. Kotijoukkue sen sijaan näytti maalinteon mallia, kun ensin osui Veera Vilenius kahdesti ja vielä Natalia Pitkäkangas livautti etukulmaan lukemiksi 3-0. Vieraat nousivat Emma Vähäkankaan ja Eeva-Maria Heinisen osumilla maalin päähän, mutta sitten otti ohjat Suvi Hämäläinen, kun 4-2 syntyi Natalia Pitkäkankaan oivaltavasta syötöstä tyhjään väliin ja 5-2 ylivoimalla takatolpalta. Päätöserässä nosti Eeva-Maria Heininen turkulaiset vielä hetkeksi kahden maalin päähän ennen kuin Classic karkasi Suvi Hämäläisen alimmalta puolustajalta nappaamalla pallolla, puolustaja Sofia Lahden nousulla ja Natalia Pitkäkankaan illan toisella osumalla. Pitkäkankaan ja Veera Vileniuksen illan tehot olivat 2+1.

F-liigan naisten sarja jatkuu torstaina Turun paikallisottelulla TPS–FBC Loisto.

F-liigan miesten sarjassa Happee palasi FBC Turulle koetun tappion jälkeen taas voittajaksi, kun sarjassa viimeisenä oleva LASB taipui kotonaan Lahdessa 4-2.

Matti Minkkinen ja Roni Laasonen laukoivat keskisuomalaisille nopean kahden maalin johdon, mutta LASB ja sen maalitykki Niko Einiö eivät suostuneet putoamaan kyydistä. Einiö kavensi ensi erän puolivälissä, ja Stefan Hutzlin Happeelle alivoimalla laukoman 3–1-maalin jälkeen Einiö nosti kotijoukkueen kolmannessa erässä taas maalin päähän. Vajaat kolme minuuttia ennen ottelun loppua LASB sai tilaisuuden yrittää kuudella neljää vastaan, mutta maali kolahti omaan päähän. Laukauksen peittänyt Happee-kapteeni Jonne Junkkarinen avasi vastaiskun Kim Hyrkköselle ja sai lopulta itse jatkaa Hyrkkösen päätylaudasta kimmottaman pallon tyhjään verkkoon.

Sarja jatkuu keskiviikkona Lempäälässä viime kevään finalistien kohtaamisella Classic–Oilers.