SDP EDUSKUNTA

Tuppurainen Pariisiin korkean tason Euroopan kriisivalmiutta ja varustautumista koskevaan ECFR:n työryhmään

Jaa

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen Tytti Tuppurainen on kutsuttu osallistumaan arvostetun ajatuspaja ECFR:n (European Council on Foreign Relations) järjestämään ensimmäiseen varustelutaloustyöryhmän (Wartime Economy Task Force) kokoukseen Pariisissa 8.-9. lokakuuta 2024.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Työryhmä kokoaa yhteen Euroopan johtavia poliittisia ja taloudellisia toimijoita käsittelemään Euroopan kriisivarautumista ja varustautumista. Työryhmän tavoitteena on kehittää konkreettisia strategioita ja toimintasuunnitelmia, joilla vahvistetaan EU:n kykyä reagoida kriiseihin nopeasti ja tehokkaasti.

- Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on tuonut tietoa siitä, mitä täysimittainen sota tarkoittaa, mitä se puolustukselta edellyttää. Euroopan puutteet oman puolustuksen järjestämiseksi ovat vakavia. Samalla on kuitenkin huomattava, että Euroopan talouden ja teknologiaosaamisen taso mahdollistaa vuosikymmenten laiminlyöntien korjaamisen, Tuppurainen kuvaa.

- Meidän on varauduttava ja varustauduttava. Suomella on tähän keskusteluun paljon annettavaa. Varautuminen vaatii eurooppalaisten yhteiskuntien sitoutumista: tarvitsemme uuden yhteiskuntasopimuksen, jossa yhteiseen ponnistukseen puolustuksen rakentamisessa liittyy vahva sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Työryhmään kuuluu useita Tuppuraisen ministeriaikaisia kollegoita, kuten työryhmän puheenjohtajat Moldovan entinen ulkoministeri Nicu Popescu ja Portugalin entinen eurooppaministeri Tiago Antunes ja työryhmän jäseniä, kuten Ranskan entinen eurooppaministeri Laurence Boone, sekä entinen Naton puolustusinvestointiosastosta vastannut apulaispääsihteeri (vuodet 2016 – 2022) Camille Grand. Samaa tehtävää hoitaa nykyään suomalainen Tarja Jaakkola.

Yhteyshenkilöt

Tytti TuppurainenEduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja

Puh:09 432 3186

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Johannes Koskisen ryhmäpuheenvuoro kansainvälisten taloussuhteiden ja kehitysyhteistyön selonteosta8.10.2024 14:20:17 EEST | Tiedote

Arvoisa puhemies! Kansainvälisten taloussuhteiden ja kehitysyhteistyön selonteko täydentää ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa. Valmistelussa ei ole ollut mukana parlamentaarista seurantaa, kuten viime kaudella ylivaalikautisen kehityspolitiikan selonteon valmistelussa. Sosialidemokraattien mielestä on syytä noudattaa kautta linjan hyvää parlamentaarista käytäntöä. Elämme ulko- ja turvallisuuspolitiikan sekä kehityspolitiikan kannalta maailmanlaajuisesti turbulenttia aikaa. Suurvaltakilpailu kiihtyy, ja konfliktit lisääntyvät. Sota Ukrainassa jatkuu edelleen. Lähi-idässä on suuri riski konfliktin eskaloitumisesta suursodaksi. Sudanissa sisällissota on ajanut maan akuuttiin ruokakriisiin ja nälänhätään. Nykytilanne korostaa entisestään välttämättömyyttä saada koko kansainvälinen yhteisö ponnistelemaan aseiden vaikenemisen ja diplomatian puolesta. Kehitysyhteistyö ja humanitaarinen apu, samoin kuin kansainvälinen kauppa, ovat tärkeässä roolissa työssä vakaamman, turvallisemman ja

Savo-Karjalan kansanedustajat jättivät yhteistyössä aloitteita ensi vuoden budjettiin4.10.2024 13:45:58 EEST | Tiedote

– Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajat jättivät yhteistyössä 21 talousarvioaloitetta vuoden 2025 budjettiin, kun niiden jättöaika päättyi perjantaina klo 12.00. Pääosa aloitteista käsittelee väyläverkon määrärahoja valtion teillä, mutta mukana on myös Itä-Suomen yliopistoa, Joensuun nuorisoverstasta, museoita, talohankkeita sekä lentopaikkoja, selvittää vaalipiirin yhteistyöverkoston vuoden 2024 vetäjä kansanedustaja Timo Suhonen (sd).

SDP:n Juha Viitalalta aloitteita liikenneturvallisuuden, kulttuurin ja luontokohteiden edistämiseksi Satakunnassa4.10.2024 13:41:19 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Viitala on jättänyt seitsemän talousarvioaloitetta, jotka tähtäävät liikenneturvallisuuden parantamiseen, kulttuurin edistämiseen ja vankien kuntouttavan työn tukemiseen Satakunnassa. Aloitteilla pyritään muun muassa lisäämään alueen liikenneturvallisuutta, vahvistamaan kulttuuritarjontaa ja hyödyntämään vankien työpanosta Metsähallituksen luontokohteiden ylläpidossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye