Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella esitetään yhteistoimintaneuvotteluja toiminnan muutosten takia – ei henkilöstövähennyksiä

Jaa

Aluehallitukselle 10.10. esitettävissä yhteistoimintaneuvotteluissa ei tavoitella henkilöstön määrän vähentämistä.

Hyvinvointialue uudistaa palvelujaan jatkuvasti. Viime kädessä tavoitteena palvelujen uudistamisessa on alueen asukkaiden tärkeiden palvelujen turvaaminen. Vuoden 2025 talousarvioon tulee sisältymään toiminnallisia uudistuksia kaikilla palvelualueilla ja konsernihallinnossa. Muutokset palveluissa voivat tarkoittaa muutoksia myös niiden parissa työskenteleville ammattilaisille. 

Nyt esitettäviin yhteistoimintaneuvotteluihin on koottu yhteen erilaisia toiminnan ja organisaation muutostarpeita eri palvelualueilta ja konsernihallinnosta. Yhteistoimintaa tarvitaan, kun käsitellään muutoksia, jotka voivat vaikuttaa työntekijän työtehtäviin, työpaikan sijaintiin tai palkkaukseen.  

Yhteistoimintaneuvottelujen piirissä on koko hyvinvointialueen henkilöstö, mutta käytännössä muutokset koskevat vain osaa henkilöstöstä. 

Nyt esitettävät yhteistoimintaneuvottelut eroavat syksyn 2023 neuvotteluista 

Aluehallitukselle nyt esitettävissä yhteistoimintaneuvotteluissa ei ole tavoitteena vähentää henkilöstömäärää, vaan kyse on tulevista muutoksista ammattilaisten työssä. Jokaiselle yhteistoimintaneuvottelujen piirissä olevalle sitoudutaan tarjoamaan toista työtehtävää, jos nykyinen työ lakkaa.  

Tuotannollisin perustein tehtävä yhteistoiminta tarkoittaa, että muutokset tehdään irtisanomisperusteisesti. Tämä tarkoittaa, että jos työntekijä kieltäytyy tarjotusta uudesta tehtävästä, voi henkilön palvelussuhde päättyä.  

Nyt esitettävät yhteistoimintaneuvottelut eroavat vuoden 2023 syksyllä käydyistä yhteistoimintaneuvotteluista, joihin sisältyi myös tavoite vähentää henkilöstön määrää talouden tasapainottamiseksi.  

Aluehallitukselle esitetään kokouksessa 10.10. yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämistä. Jos aluehallitus päättää käynnistää yhteistoiminnan edellä mainituin perustein, käydään yhteistoimintaneuvottelut loka-marraskuun aikana.  

Vuoden 2025 talousarviosta päätetään syksyn 2024 aikana 

Vuoden 2025 talousarviossa päätetään kaikista merkittävistä toimenpiteistä, joilla ensi vuoden aikana pyritään saavuttamaan palvelustrategiassa asetettuja tavoitteita.  

Toiminnalliset muutokset ja niihin liittyvä yhteistoiminta ovat myös tärkeä osa talouden tasapainottamista. Laki vaatii hyvinvointialuetta kattamaan toiminnan alussa syntyneen alijäämän viimeistään vuoden 2026 loppuun mennessä. ​ 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesstyrelsen inleder samarbetsförhandlingar på grund av ändringar i verksamheten10.10.2024 14:53:34 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade att inleda samarbetsförhandlingar på ekonomiska grunder och produktionsgrunder. Förhandlingarna gäller hela personalen. I samarbetsförhandlingarna strävar man inte efter en minskning av antalet anställda. Däremot kan det i och med förnyandet av tjänsterna ske förändringar i verksamheten, verksamhetsställen, arbetsplatser och uppgifter i en del av organisationen.

Välfärdsområdet drar nytta av artificiell intelligens i översättningar – förbättrar produktiviteten och ökar mängden flerspråkigt innehåll9.10.2024 10:16:45 EEST | Tiedote

Välfärdsområdet har i översättningsarbetet implementerat lösningar som grundar sig på artificiell intelligens. Enligt resultaten som framgår av Miia Martikainens diplomarbete var det upp till 37 procent snabbare att producera en översättning med stöd av artificiell intelligens jämfört med en översättning som tagits fram utan artificiell intelligens. Ungefär var åttonde mening som var översatt med artificiell intelligens krävde ingen efterredigering av översättaren.

Hyvinvointialue hyödyntää tekoälyä kielenkäännöksissä – tekoäly parantaa tuottavuutta ja lisää monikielisen sisällön määrää9.10.2024 10:05:47 EEST | Tiedote

Hyvinvointialue on ottanut käyttöön tekoälypohjaisia ratkaisuja käännöstyössä. Diplomityöntekijä Miia Martikaisen tutkimuksen mukaan käännösten tuottaminen tekoälyavusteisesti oli jopa 37 % nopeampaa verrattuna ilman tekoälyä tuotettuun käännökseen, ja noin joka kahdeksas tekoälyn kääntämä virke ei vaatinut lainkaan kääntäjän jälkieditointia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye