Kustantamo S&S

Eva Frantzin viides Anna Glad -dekkari jättää hyvästit sympaattiselle poliisille

Jaa

Neljä naista ja vanhaa ystävää viettää jokasyksyisiä rapujuhlia vanhassa huvilassa maaseudulla. Aamun sarastaessa huvilasta herää vain kaksi heistä... Mitä illan aikana on tapahtunut ja kuinka kauas menneisyyteen täytyy mennä, jotta asiasta saisi selvää? Ensimmäisenä rikospaikalla on komisario Anna Glad. Hänet siirretään kuitenkin syrjään tutkinnasta, ja tällä kertaa puoliso Thomas saa kantaa työtaakkaa, kun Anna yrittää huolehtia heidän pojastaan. Poliisin vaistoja on kuitenkin vaikea sammuttaa.

Eva Frantzin On lähtösi huoleton (suom. Ulla Lempinen) ilmestyy 24.10.

Eva Frantz: On lähtösi huoleton
Eva Frantz: On lähtösi huoleton

Olet viettänyt poliisi Anna Gladin kanssa lähes kymmenen vuotta. Miten teillä on sujunut?
Oikein mukavasti on sujunut! Anna käy joskus hermoilleni, ja hän pitäisi minua luultavasti aikamoisena nipottajana, mutta suurimman osan ajasta on kuin hengaisi vanhan ystävän kanssa.

Muistatko vielä, miten hän tuli mukaan kuvaan?
Olin kirjoittanut melkein puolet Sinisestä huvilasta (sarjan ensimmäinen osa), kun juutuin ja laitoin koko projektin hyllylle vuodeksi. Ongelmani oli, etten saanut Annan Gladin hahmosta otetta. Hänellä oli nimi, ulkonäkö ja ikä, mutta en tuntenut häntä, ja siksi kirjoittaminen takkusi. Sitten tauon jälkeen hän vain astui esiin ja oli uskomattoman selväpiirteinen! Hieman hajamielinen, impulsiivinen, suuri pizzan ja viskin ystävä, pohjimmiltaan romantikko ja elämän kolhima.

Anna Glad -sarjaa on kutsuttu Strömsö Noiriksi, mitä mieltä olet tästä lempinimestä?
Nauroin sydämeni pohjasta kuullessani käsitteen ensimmäisen kerran! Se on hyvin osuva. Idylli ja suomenruotsalaisuus kohtaavat synkkyyden.

Ovatko nämä jäähyväiset Anna Gladille, vai onko vielä toivoa, että tapaamme hänet myöhemmin?
Olen koko ajan tähdännyt siihen, että kirjoittaisin sarjaan viisi kirjaa. En halua ottaa sitä riskiä, että alan toistaa itseäni. Tuntuu, että olen näissä viidessä kirjassa onnistunut sanomaan sen, mitä halusin sanoa. Joten tämä saattaa hyvinkin olla sarjan viimeinen kirja. Ainakin nyt tulee tauko.

Anna Glad -sarja:
Sininen huvila (2017, suom. Ulla Lempinen)
Kahdeksas neito (2018, suom. Ulla Lempinen), Vuoden johtolanka -palkinto 2019 
Tästä pelistä pois (2020, suom. Ulla Lempinen)
Lasta et minulta vie (2023, suom. Anu Koivunen)
On lähtösi huoleton (2024, suom. Ulla Lempinen)

Arvioita vuosien varrelta:
”Juonenpunonnan nouseva tähti [--] Sininen huvila on tyylillisesti sukua ruotsalaisten Mari Jungstedtin, Anna Janssonin ja Viveca Stenin sekä uuden brittitähden Elly Griffithsin dekkareille. Frantz sopii joukkoon kuin olisi aina ollut siellä.”
– Marika Riikonen, Hämeen Sanomat 

”Niin siinä kävi, että kun aloitin lukemisen illalla, lopetin sen aamulla. Rikosromaanissa on vetävä juoni ja hyvä vire.”
– Tuula Kanninen, Eeva-lehti

”Frantz kirjoittaa eloisaa, luontevaa kieltä ja sitoo kirjansa kirjavat langat hyvin yhteen.”
 – Sari Toivakka, Keskisuomalainen

”Arkinen Anna Glad on päähenkilö, josta on helppo pitää. Leppoisa dekkari ei mässäile rikosten raakuudella, mutta tarjoaa taitavasti tummempiakin sävyjä. (--) Hyvin rakennettu juoni harhauttaa lukijaa monilla väärillä vihjeillä. Kun loppuratkaisukin jättää nautinnollisen kiusoittelevan miksi en tätä tajunnut -tunteen, se on hyvän dekkarin merkki se.”
– Salla Porra, Ruumiin kulttuuri

"Loistavan Anna Glad -dekkarisarjan neljäs osa on kolmen vuoden odotuksen arvoinen. Jo vuonna 2019 oli selvää, että Suomi on saanut uuden dekkaritähden, jota kehtaa verrata sellaisiin koviin ruotsalaisnimiin kuin Maria Lang ja Camilla Läckberg."
– Kaisa Järvelä, Aamulehti

Eva Frantz: On lähtösi huoleton, suom. Ulla Lempinen, 348 sivua, ilmestyy 24.10. sekä painattuna että äänikirjana. Äänikirjan lukee Hannamaija Nikander.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Eva Frantz
Eva Frantz
Aleksandra Lemke / S&S
Lataa
Eva Frantz
Eva Frantz
Aleksanda Lemke / S&S
Lataa

Linkit

Kustantamo S&S

Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Johannes Anyury vierailee Helsingin kirjamessuilla24.9.2024 10:01:00 EEST | Tiedote

Ruotsalaisen August-palkitun Johannes Anyuryn romaani Ixelles (suom. Outi Menna) ilmestyy 1.10. Lokakuun lopussa Anyury tulee Helsingin kirjamessuille, missä häntä haastattelee europarlamentaarikko Li Andersson. Ixelles käsittelee aikamme suuria kysymyksiä valeuutisista, manipuloidusta mediamaisemasta sekä köyhyyden ja huumeiden aiheuttamasta rikollisuuskierteestä. Ruotsissa Anyurua pidetään yhtenä parhaimmista luokkayhteiskunnan kuvaajista. Ixelles on myös on rakkauskirje kaunokirjallisuudelle, keksitylle elämälle ja kirjastoille.

Uusi lastenfantasiasarja eturivin kirjailijalta20.8.2024 13:23:48 EEST | Tiedote

Humoristisista ja monipuolisista lastenkirjoistaan ​​palkittu Malin Klingenberg on jo useamman vuoden ajan työstänyt kolmiosaista fantasiatrilogiaa. Suuri työ on tullut päätökseen ja Gibatin tarinoiden ensimmäinen osa, Tasangon tyttäret (suom. Outi Menna), julkaistaan 10. syyskuuta. 9–12-vuotialle suositeltu kirjasarja kertoo maasta, jota hallitaan ankaralla kädellä ja lapsista, joilla on salattuja voimavaroja nousta aikuisten tylyä maailmaa vastaan. Klingenberg on julkaissut lähes 30 teosta; kuvakirjoja, helppolukuisia kirjoja, oppikirjoja ja lastenromaaneja. Hän on tänä vuonna toista kertaa ehdolla Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi ja hänelle on myönnetty sekä Runeberg Junior -palkinto että Svenska litteratursällskapetin palkinto. Hänen kirjansa Viisi hauvaa (suom. Outi Menna) valittiin äskettäin IBBY:n kunnialistalle vuodelle 2024.

Mia Takulan henkilökohtaisin kirja tähän mennessä tavoittelee eettistä eläinsuhdetta ja ihmisen omaa parasta19.8.2024 11:22:55 EEST | Tiedote

Tietokirjailija ja journalisti Mia Takulan Eloonjäämisopas on huuto selviytymisen puolesta, niin ihmisten kuin muiden eläinten. Se on myös kurkistus maailmaan, jossa saa kyseenalaistaa sen, mikä on aina ollut normaalia. Suomen ensimmäisen eläinoikeusjärjestön perustajiin kuuluva Takula tuli tunnetuksi jo 19-vuotiaana vapauttamalla kettuja turkistarhoilta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye