Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Varhan aluehallitus tarkensi sote-palveluiden palvelukuvauksia ja myöntämisperusteita

Jaa

Varhan aluehallitus hyväksyi kokouksessaan 8.10.2024 sosiaalipalvelujen palveluvalikon, palvelukuvaukset ja palvelujen myöntämisen perusteet. Vammaispalveluja koskien asiasta päätetään, kun lainsäädäntö vahvistuu.

Kaksi violettia graafista elementtiä, jotka näyttävät sydämiltä tai V-kirjaimilta tummaa taustaa vasten. Oikeassa ylänurkassa on Varhan logo.

Palvelukuvauksilla ja palvelujen myöntämisperusteilla luodaan perusta asiakkaiden yhdenmukaiselle kohtelulle, kirjaamiselle asiakastietojärjestelmään ja palveluista viestimiselle. Nyt tehty päätös ei muuta aluevaltuuston aikaisemmin päättämiä asiakasmaksuja.

Uusia palvelukuvauksia ovat päihde- ja riippuvuustyön erityiset palvelut ja taloudellisen toimintakyvyn edistäminen. Aiemmin hyväksyttyihin palvelukuvauksiin on tehty seuraavia muutoksia:

  • palvelujen kuvaamistapa on yhtenäistetty
  • palvelukuvausten sisältöjä on päivitetty ja tekstiasua on tarkistettu
  • palvelukuvauksiin sisältyviä myöntämisperusteita on mahdollisuuksien mukaan yhtenäistetty.

Sosiaalipalvelujen palveluvalikko palvelutehtävittäin, palvelukuvaukset ja palvelujen myöntämisen perusteet ovat nähtävissä verkkosivuilla.

Palvelukuvaukset ja palveluiden myöntämisen perusteet astuvat voimaan 1.11.2024 alkaen.

Uusia rajauksia työterveyden palvelusopimukseen

Aluehallitus hyväksyi Varhan henkilöstöjaoston ehdotuksen työterveyshuollon palvelusopimuksen rajauksista.

Työterveyshuollon sairaanhoidon palvelut tarjotaan henkilöstölle, jonka palvelussuhde Varhaan on kestänyt yhdessä tai useammassa jaksossa vähintään kolme kuukautta.    Työterveyshuollon sairaanhoidon palveluiden ulkopuolelle rajataan ADHD/ADD-tutkimukset, ellei niitä tehdä osana työnantajan pyytämää työkyvyn arviointia.

Sairaanhoidon palvelujen rajaaminen vähintään kolme kuukautta palvelussuhteessa olleelle henkilöstölle arvioidaan tuottavan noin 200 000 euron säästön vuositasolla.

Henkilöstölle lisää tyhy-rahaa vuonna 2025

Aluehallitus päätti, että aiemmin henkilöstöetuuksiin ja yhteisöllisyyteen varattu 0,5 miljoonaa euroa siirretään vuonna 2025 työhyvinvointiin. Tämä nostaa ns. tyhy-rahaa ensi vuonna 21 eurolla henkilöä kohden. Tyhy-rahan suuruudeksi tulee 46 euroa työntekijää kohden. Ratkaisu koskee tässä vaiheessa vuotta 2025.

Kohdentamisesta sovittiin yhdessä henkilöstön edustajien kanssa. Muutos liittyy aluehallituksen aiemmin osana tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaa päättämään henkilöstöetuihin ja yhteisöllisyyteen varatun määrärahan karsimisesta.

Vuoden 2025 talousarvion valmistelutilanteesta on laadittu oma tiedote. Muut kuin tässä mainitut asiakohdat päätettiin esityslistan mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye