MessukeskusMessukeskus

MaatalousKonemessut 2024 on myös metsänomistajan tapahtuma

Jaa

Nyt kolmatta kertaa Helsingin Messukeskuksessa järjestettävät MaatalousKonemessut tarjoaa paljon sisältöä maatalousalan ammattilaisille, mutta myös metsänomistajille ja metsäalan ammattilaisille. Nyt keskustellaan muun muassa metsän omistamisen eri muodoista, luonnon monimuotoisuudesta, EU:n metsäkatoasetuksesta, sukupolvenvaihdoksesta sekä metsätuhoista ja niiden ehkäisystä. Metsälehti-lava tarjoaa ohjelmaa päivittäin MaatalousKonemessuilla torstaista lauantaihin 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

MaatalousKonemessuilla 2022 oli työnäytöksiä ulkoalueella
MaatalousKonemessuilla 2022 oli työnäytöksiä ulkoalueella

”Metsänomistajat saavat paljon tärkeää tietoa metsien hoitamisesta MaatalousKonemessuilta. Ohjelman seuraamisen lisäksi MaatalousKonemessuille kannattaa tulla tutustumaan muun muassa konekantaan isäntälinjan metsien hoitoon. Niitä on messuilla paljon. Lisäksi messuilta löytyy erilaisia kouraratkaisuja, jotka ovat myös laajasti esillä osastoilla”, kertoo Leo Potkonen Helsingin Messukeskuksesta. ”MaatalousKonemessuilta saa paljon tietoa maa- ja metsätalousalan ajankohtaisista asioista. Missä mennään nyt ja tulevaisuudessa.”

Avajaispäivänä 17.10. kuullaan muun muassa Metsälehden päätoimittaja Petri Koskisen vetämä paneeli metsäalan ajankohtaisista markkinanäkymistä. Miten metsämarkkina on muuttunut ja mitkä ovat olleet suurimmat vaikuttajat, miltä tulevaisuus näyttää ja millaiselle puulle on kysyntää. Mistä syntyy suurin lisäarvo metsänomistajalle, teollisuudelle ja yhteiskunnalle? Lisäksi kuullaan metsän terveyslannoituksien vaikutuksesta metsäntuottoon ja paneeli kokemuksia vuoden vaihteessa voimaan tulleesta Metka-tuesta yksityisille metsänomistajille. Tukea on voinut hakea metsän- ja luonnonhoidon töihin, metsäteihin ja metsän määräaikaiseen suojeluun.

Painavaa asiaa metsästä perjantaina: metsän omistamisen eri muodot, luonnon monimuotoisuus ja EU:n metsäkatoasetus


Perjantaina 18.10. keskustellaan metsän omistamisen eri muodoista mm. yhteismetsistä. Paneelin vetää päätoimittaja Petri Koskinen Metsälehdestä. Lisäksi keskustellaan luonnon monimuotoisuudesta ja metsän luontoarvoista. Metsä on monimuotoinen ekosysteemi ja luontoarvoltaan merkittävä. On merkityksellistä, miten metsiä hoidetaan ja samalla otetaan huomioon luonnon monimuotoisuus ja luontoarvot. Paljon on tehty työtä eri tahojen toimesta ja linjauksia siihen, että menetelmät ja metsän uudistaminen olisi entistäkin kestävämpää ja kestävällä pohjalla. Tärkeimpänä toimijana on aina metsänomistaja  .Paneelissa käydään keskustelua siitä, miten luontoarvot ja luonnon monimuotoisuus otetaan huomioon suomalaisissa metsissä ja mikä merkitys sillä on yhteiskunnalle ja myös tuotteiden ostajille. Paneelin vetää taloustoimittaja Mikko Häyrynen Metsälehdestä.

MEP Elsi Katainen Europan parlamentista on mukana paneelissa, jossa keskustellaan metsästä ja EU:sta. Ymmärretäänkö EU:ssa Suomen metsiä ja metsänhoitoa, sen kestävyyttä ja jatkuvuutta. Metsäkatoasetusta aletaan soveltaa tämän vuoden lopussa. Millaisia velvoitteita se tuo tullessaan? Mukana taloustoimittaja Mikko Häyrysen vetämässä paneelissa ovat myös metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola MTK:sta ja neuvotteleva virkamies Juha Roppola Maa- ja metsätalousministeriöstä.

Lisäksi perjantaina tuodaan esille metsän terveyslannoituksia, yksityismetsien vapaaehtoista suojelua, sertifioinnista ja metsien kestävyydestä sekä metsäteiden kunnosta.
 
Sukupolvenvaihdos, metsätuhot ja metsätilamarkkinat

Ajoissa tehdyt ja hyvin suunnitellut sukupolvenvaihdokset metsätiloilla ovat myös metsien hoidon jatkuvuuden ja kestävyyden kannalta suositeltavia. Maatilojen yhteydessä siirtyvät metsät ovat yleensä mukana sukupolvenvaihdoksessa ja saavat uuden omistajan siirron yhteydessä. Miksi metsätiloillekin kannattaa alkaa valmistella sukupolvenvaihdosta ajoissa? Mitä siitä hyötyy ja säästää rahaa? tästä keskustellaan lauantaina. Esillä on myös metsätuhot ja niiden ehkäisy. Metsänomistaminen ei ole riskitöntä. Kaikki tunnistamme kirjanpainajien aiheuttaman uhkan ja myös aiheuttamat tuhot. Miten suojautua ennalta metsätuhoilta ja mihin pitää osata varautua? Metsäammattilaiset monesta näkökulmasta käyvät keskustelua metsätuhoista ja niihin liittyvistä riskeistä.

Kolmannessa paneelissa lauantaina keskustellaan metsätilamarkkinoiden näkymistä. Metsätilojen kysyntä on vaihdellut lyhyelläkin aikajänteellä merkittävästi. Arvioiden mukaan kysyntä on edelleen suurempi kuin tarjonta. Metsätilojen kysynnässä on tapahtunut rauhoittumista suhteessa aikaisempien vuosien vauhtiin. Alueellinen vaihtelu on merkittävä. Kannattaako tällä hetkellä ostaa vai myydä ja millaiset riskit ovat? Mistä saa rahoitusta metsän ostoon?

Suurin ja kattavin sisätiloissa järjestettävä maa- ja metsätalousalan ammattitapahtuma

Helsingin Messukeskus järjestää MaatalousKonemessut yhteistyökumppaneinaan AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus. Tapahtuman ohjelman tuottaa ProAgria alan merkittävimpien järjestöjen ja toimijoiden kanssa.  MaatalousKonemessut 2024 järjestetään 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

MaatalousKonemessut on avoinna to-pe 17. – 18.10. klo 9-17, la 19.10. klo 9-16. Helsingin Messukeskuksessa.  Torstaina 17.10. on MTK:n järjestämä FarmAlive klo 17-22 Messukeskuksessa.

Lisätietoja tapahtumasta, ohjelma  ja lippujen myynti: www.maatalouskonemessut.fi

viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
konseptikehittäjä Leo Potkonen, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com 
liiketoimintapäällikkö Anssi Rajala, puh. 040 843 3936, anssi.rajala@messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsinki Book Fair offers a record number of events, more than 30 international author guests4.10.2024 17:23:06 EEST | Press release

The Helsinki Book Fair 24-27.10.2024 at the Helsinki Expo and Convention Centre offers programme on 17 stages. There will be two new stages – the Arabia stage, which focuses on craft and hobby literature, and the Busholmen stage for children’s literature in Swedish. In addition to the the star Finnish writers of 2024, more than 30 international guests will be appearing at the fair. “The unbelievable diversity of the programme is the strength of the Helsinki Book Fair,” says Programme Director Ville Blåfield.

Agri-INNO-palkinnosta (10 000 e) kisaa kolme innovaatiota4.10.2024 08:53:35 EEST | Tiedote

Maatalousalan innovaatiopalkinto Agri-INNO 2024 voittaja selviää MaatalousKonemessujen avajaispäivänä 17.10. klo 9.30-10.15. Finaalissa on innovatiivisista tuotteestaan pitchaamassa kolme yritystä; Probot Oy mobiilirobotiikkaa hyödyntävällä ratkaisullaan, Soilfood Oy uudenlaisella kuivikekuidulla ja Spogen.ai puhuvalla tekoälyavustajalla. MaatalousKonemessut järjestetään torstaista lauantaihin 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Vene 25 Båt -messuilla entistä monipuolisemmin moottoriveneitä3.10.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene 25 Båt -messut esittelee ensi helmikuussa 7. – 16.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa laajan kattauksen moottoriveneitä. Useat yritykset tuovat messuille entistä enemmän veneitä, myös niitä kaivattuja pienempiä moottoriveneitä. Mukana ovat kaikki merkittävimmät moottorivenemerkit. ”Ensi helmikuussa aloitetaan veneilykausi venemessuilla niin, että veneitä on esillä todella paljon”, lupaa Kalle Mäkelä Messukeskuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye